След микроинсулт следете холестерола

“Получих микроинсулт преди 4 месеца. Имах някои проблеми с ръката, но се възстанових напълно. Сега ме е завладяла мисълта, че това ще се повтори в по-тежка форма. Разбирам, че е психично, но какво да правя?”

Първо – ще спрете да се притеснявате. Постоянното напрежение е един от факторите, които износват мозъчните съдове. Ще търсите радост от живота, ще общувате с близките си. Няма закономерност, че щом веднъж е дошъл, инсултът ще дойде пак!

Второ. Ще се грижите за холестерола на кръвта. Трябва да намалите нивото на “лошия” холестерол. Предписали са ви подходящ режим на движение, хранене и лекарства. Ако имате възможност, вземете си някой от статините – лекарства, които специално понижават холестерола. Няма да чакате чудеса, но те са добри лекарства срещу атеросклерозата.

Трето. На 3-4 месеца ще се съветвате с невролога, който ви лекува. Ще си правите изследвания за захар в кръвта и специалистът ще проверява състоянието на мозъчните съдове. Така и самочувствието ще е по-добро.

Из “Здр. в. за пенсионера”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Рецепта с уникални свойства при кръвно, артрит, затлъстяване и рак

Ястие срещу рак: печено пилешко с 40 скилидки чесън

Ако чесънът притежава всички онези качества, които успешно се борят с рака, лошия холестерол и бактериите, както твърдят специалистите по хранене, тогава това ястие е възможно най-здравословното.

СУЗАСТОР / SUZASTOR

Този медикамент е от групата статини, прилагани при повишени стойности на холестерола. Приемът му намалява риска от инсулт, инфаркт или други здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

5 важни храни за понижаване на холестерола

Нивото на холестерола е ключов фактор в цялостното ви здраве и благополучие.

Бразилският орех спира злокачествени заболявания!

Бразилският орех расте в горитe на Бразилия, Колумбия, Перу и Боливия. Това дърво може да достигне възраст до 700 години!

Вижте кое е враг № 1 на сърцето и артериите!

ХОЛЕСТЕРОЛЪТ – опасен за сърцето и артериите! Как да го овладееш?

7 ефективни стъпки за намаляване на холестерола

Средиземноморската диета, богата на фи­бри, антиоксиданти и Омега-3, в същото време е бедна на наситени мастни киселини.

Как да свалите холестерола – 3 лесни рецепти

Не е нужно да се тъпчете с лекарства, просто наблегнете на тези 3 суперхрани:

В-витамините пазят от инсулт

Китайски учени твърдят, че витамините от В-групата понижават вероятността от инсулт със седем процента.

Бохемският живот е весел, но съсипва здравето

Колко чесън е полезно да ядем?

Една или две скилидки? Суров или запечен? Ето отговорът на този важен въпрос:

Китайският чай е благодат за сърцето

Тъй като полифенолите в чая са изключително мощни антиоксиданти, те играят защитна роля навсякъде, където свободните радикали са причинили поражения, включително и в артерии­те.