След микроинсулт следете холестерола

“Получих микроинсулт преди 4 месеца. Имах някои проблеми с ръката, но се възстанових напълно. Сега ме е завладяла мисълта, че това ще се повтори в по-тежка форма. Разбирам, че е психично, но какво да правя?”

Първо – ще спрете да се притеснявате. Постоянното напрежение е един от факторите, които износват мозъчните съдове. Ще търсите радост от живота, ще общувате с близките си. Няма закономерност, че щом веднъж е дошъл, инсултът ще дойде пак!

Второ. Ще се грижите за холестерола на кръвта. Трябва да намалите нивото на “лошия” холестерол. Предписали са ви подходящ режим на движение, хранене и лекарства. Ако имате възможност, вземете си някой от статините – лекарства, които специално понижават холестерола. Няма да чакате чудеса, но те са добри лекарства срещу атеросклерозата.

Трето. На 3-4 месеца ще се съветвате с невролога, който ви лекува. Ще си правите изследвания за захар в кръвта и специалистът ще проверява състоянието на мозъчните съдове. Така и самочувствието ще е по-добро.

Из “Здр. в. за пенсионера”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Тези 8 храни свалят холестерола веднага

Ето как да свалим холестерола без лекарства!

Виното е полезно за сърцето, но само за тези хора!

Съвременната медицина разкрива кога и как виното предпазва сърцето

КРЕСТОР / CKRESTOR

КРЕСТОР е популярен медикамент от групата на статините. Препоръчва се при високи стойности на холестерола, които не могат да се овладеят чрез диета и повишена физическа активност. При това положение потенциалният потребител е в риск за инфаркт или инсулт поради влошено състояние на кръвоносните съдове. КРЕСТОР се прилага и при пациенти с атеросклероза.

Разходки и добра храна свалят с 30% риска от деменция

Физическите упражнения също пазят мозъка

Отрова в чинията – истината за трансмазнините

След десетилетия сатанизиране на животинските мазнини се оказва, че те не са вредни, ако се ядат с мярка

Защо плуването е един от най-здравословните спортове

При него не се натоварва пряко костно-ставният апарат, а работят всички мускули

3 истини и 5 мита за кравето масло

По различни причини много хора се отказаха от маслото в полза на маргарина и други мазнини. Тенденцията обаче се обръща, защо ли?

Супер здравословна комбинация сваля холестерола и подсилва кръвоносните съдове

РОМАЗИК / ROMAZIK

РОМАЗИК е медикамент от групата на статините. Прилага се в случаите, когато стойностите на холестерола в кръвта са над нормата – тогава здравето на пациента е в риск, възможно е да получи инфаркт или инсулт. Продуктът подпомага поддържането на липидния баланс, който не може да се овладее чрез диета и физическа активност поради заболяване или специфични особености на обменните процеси.

Съчетавайте бобови растения и пшеница

За здравето ни е важна не само палитрата от вита­мини от А до К. Когато ги пием като хапчета, можем да надвишим дозата и дори да увредим здравето си. Много по-ефикасно е да ги поемаме като храна – плодове или зе­ленчуци.

5 съвета за намаляване на триглицеридите

Ако тялото ви съдържа много триглицериди, това ще ви докара здравословни проблеми, като кръвни съсиреци, заболявания на щитовидната жлеза, диабет и сърдечни нарушения.