ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

След микроинсулт следете холестерола

„Получих микроинсулт преди 4 месеца. Имах някои проблеми с ръката, но се възстанових напълно. Сега ме е завладяла мисълта, че това ще се повтори в по-тежка форма. Разбирам, че е психично, но какво да правя?“

Първо – ще спрете да се притеснявате. Постоянното напрежение е един от факторите, които износват мозъчните съдове. Ще търсите радост от живота, ще общувате с близките си. Няма закономерност, че щом веднъж е дошъл, инсултът ще дойде пак!

Второ. Ще се грижите за холестерола на кръвта. Трябва да намалите нивото на „лошия“ холестерол. Предписали са ви подходящ режим на движение, хранене и лекарства. Ако имате възможност, вземете си някой от статините – лекарства, които специално понижават холестерола. Няма да чакате чудеса, но те са добри лекарства срещу атеросклерозата.

Трето. На 3-4 месеца ще се съветвате с невролога, който ви лекува. Ще си правите изследвания за захар в кръвта и специалистът ще проверява състоянието на мозъчните съдове. Така и самочувствието ще е по-добро.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *