След микроинсулт следете холестерола

“Получих микроинсулт преди 4 месеца. Имах някои проблеми с ръката, но се възстанових напълно. Сега ме е завладяла мисълта, че това ще се повтори в по-тежка форма. Разбирам, че е психично, но какво да правя?”

Първо – ще спрете да се притеснявате. Постоянното напрежение е един от факторите, които износват мозъчните съдове. Ще търсите радост от живота, ще общувате с близките си. Няма закономерност, че щом веднъж е дошъл, инсултът ще дойде пак!

Второ. Ще се грижите за холестерола на кръвта. Трябва да намалите нивото на “лошия” холестерол. Предписали са ви подходящ режим на движение, хранене и лекарства. Ако имате възможност, вземете си някой от статините – лекарства, които специално понижават холестерола. Няма да чакате чудеса, но те са добри лекарства срещу атеросклерозата.

Трето. На 3-4 месеца ще се съветвате с невролога, който ви лекува. Ще си правите изследвания за захар в кръвта и специалистът ще проверява състоянието на мозъчните съдове. Така и самочувствието ще е по-добро.

Из “Здр. в. за пенсионера”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Уникални средства за понижаване на лошия холестерол

Всички ние знаем, че високите нива на лошия холестерол могат да доведат до редица сериозни проблеми.

Поради тази причина, те трябва да бъдат вкарани в нормални граници по възможно най-бързия начин. Най-адекватната реакция в такива случаи е

Тибетска рецепта за понижаване на холестерола

Рецептата на тибетските монаси е сред множеството рецепти за намаляване на холестерола, но нито една от останалите не може да се конкурира с нея по ефикасност.

Природен лек при рак и висок холестерол

Съществува един доста интересен и в същото време ефикасен начин за борба с рака и високите нива на холестерола.

Вълшебните лечебни свойства на водата от патладжан

Малко известен е фактът, че в древни времена патладжанът е смятан за отровно растение поради тъмния му цвят.
С течение на времето обаче хората открили множеството му лечебни свойства

Петко Маринов: Смъквам високия холестерол със зехтин!

- Г-н Маринов, какви травми ви остави в наследство баскетболът?

- Като се събудя сутрин, имам болки по цялото тяло, особено в гърба и коленете, и понякога мисля „да се самоубия“. Но съм свикнал да търпя на болка. Като се раздвижа, горе-долу се чувствам по-добре

Магическа отвара за намаляване на холестерола

Има лесен и вкусен начин да намалите холестерола, от който е добре да се възползвате сега

Намалете високите нива на холестерола с природни средства

Доказано: хлябът помага на сърцето!

Хлябът често е критикуван като източник на въглехидрати и нишесте, съдействащи за трупането на наднормени килограми. Много хора се отказват от него, за да съхранят строен силует.

Ето защо холестеролът е враг на сърцето!

Холестеролът се появява за пръв път в заглавията на вестниците в САЩ през 50-те години на XX в. На останалата част от света й трябват 20 години, за да започне да го възприема като част от уравнението на инфаркта.

Коварството на статините

Поради ефекта си да намаляват холестерола статините често са препоръчвани на хората със сърдечни проблеми. Едно ново откритие обаче хвърля съмнение върху полезния ефект на статините.

Ликвидирайте лошия холестерол с царевично олио

Доказано е от учените, че царевичното олио сваля холестерола с почти 11%

По-добре яйца, отколкото пържоли!

Умерената им консумация не повишава холестерола. Риск обаче има за диабетиците