Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водният плеврит налага продължително лечение

Личният лекар на дядо ми има съмнение, че дядо, който е на 66 години, болен от воден плеврит. В момента чакаме изследва­нията му. Интересува ме, предвид възрастта му, може ли да се получат усложнения? Колко сериозно е това заболя­ване и дълго ли трябва да се лекува, ако изследванията му потвърдят диагнозата?

Михаил Радков – Плевен

В зависимост от това, какво точно се е случило на вашия близък, можем да говорим за сух или за воден плеврит. Освен това плевритът може да бъде и зноен. При водния плеврит в междуплевралните пластове се събира бистра, бледо-жълтеникава течност, а първите симптоми са: отпадна­лост; липса на апетит; Яовишена температура и бодежи; задух, който се задълбочава с нат­рупването на течност в плевралната кухина. След набирането на течност между плевралните пла­стове болката се притъпява, но след това се изо­стря. При водния плеврит причинителят най-често е туберкулозният бацил, по-рядко – ревматизмът, сифилисът и някои други заболявания.

Но вие ни питате как­ва е прогнозата при това заболяване. Водният плеврит изисква сериозно лечение, особено ако е сигнал за туберкулозен процес, защото може да обхване и други частична тялото, като сърдечна­та обвивка, обвивката на червата и т.н. Дори да е само усложнение на бело­дробно заболяване, се на­лага веднага да вземете мерки за добро лечение. Не бива да отлагате, за да не се стигне до срас­твания, които затрудня­ват дишането и могат да доведат до инвалидизация. В повечето случаи лечението на плеврита се провежда в болнично заведение, но това е грижа на лекаря. Прила­гат се антибактериални средства (антибиотици, химиотерапевтици), пунк­ции, болкоуспокояващи, кислород, отхрачващи медикаменти.

Процесът на лечение трае от един до три ме­сеца.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *