ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това, което наистина причинява болестта на Алцхаймер?

С напредването на възрастта, на човек му се налага да се справя с различни заболявания. В живота на повечето хора настъпват редица заболявания с някои обаче човек не може да се грижи сам за себе си. Някои от заболяванията, с които се сблъскваме, когато остареем са в резултат на нездравословния начин на живот, който сме водили, но има и такива заболявания, които произлизат от нищото. Една от тези болести е болестта на Алцхаймер.

Към дешна дата учените все още не могат да кажат каква е причината за това заболяване. Това, което се знае за тази болест е, че благодарение на нея умират мозъчните клетки на човека. Човешкият мозък е съставен от милиарди нервни клетки, известни като неврони. Невроните са тези, които помагат на човек да мисли, да не забравя и да чувства. При хората с Алцхаймер невроните умират бавно, и тъй като умират бавно това ще създаде проблеми със сигналите, които достигат до мозъка. Отличителните белези на тази болест са бучки и възли открити от човека на когото е кръстена болестта д-р Алоис Алцхаймер.

Един протеин наречен тау помага при нормалното функциониране на мозъка. Нишките на тау се усукват при хора с Алцхаймер и това води до сериозно увреждане на мозъка, а след това и до смърт. Плаките са направени от безвреден протеин наречен бета-амилоид. Учените вярват, че депозитите на този протеин може да доведе до началотона болестта на Алцхаймер. Друга причина за появата на Алцхаймер се смята, че може да е възпаление на мозъка причинено от инфекция.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *