ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко е вредно пиенето на кока-кола за здравето ни?

Повечето от хората в днешно време пият кока-кола без да са наясно, колко вредна е всъщност тя за здравето им. Съединените щати се нареждат на първо място сред страните, в които населението употребява тази напитка. Колата е една от напитките, които хората използват за утоляване на жаждата, а всъщност тя е от кофеиновите напитки, които са вредни за здравето и водят до пристрастяване и това е може би една от причините поради, които човек пиещ кола да не може да се откаже от нея.

За хората, които предпочитат да пият кола е добре да знаят, че в нея няма полезни хранителни компоненти, и че най-вече се състои от филтрирана вода и рафинирани захари, което води до наддаване на тегло. Редица изследвания са предоставили експериментални доказателства, че пиенето на кока-кола и други безалкохолни напитки са пряко свързани с повишаването на теглото. Изследователите са изчислили, че всеки човек, който консумира безалкохолни напитки увеличавата риска от затлъстяване с 1.6 пъти. Установено е, че при пиенето на кола и други безалкохолни напитки захарта навлиза прекаленно бързо в кръвообращението и задстомашната жлеза трябва да отдели по-големи количества инсулин за да я обработи, което води до повишаване на риска от развитието на диабет тип 2.

Честата консумация на кола и безалкохолни напитки може да увеличи риска от остеопороза особенно при хора, които заменят напитките богати на калций с кока-кола например. Високата консумация на кола при децата представлява значителен рисков фактор за увреждане на растящите кости.

Кока-колата е причината и за увеличаване на честотата на зъбния кариес. Киселинността в нея може да разтвори минералното съдържание на емайла на зъбите, а това ги прави по-слаби, по-чувствителни и по-податливи на гниене. Киселинността в колата е много по-вредна за зъбите, отколкото захарта в бонбоните.

Има доказателства, че хората, които консумират по-често от останалите кока-кола е по-вероятно да имат проблеми с бъбреците. Големите количества кола засилват образуването на бъбречни камъни и водят до увеличаване на хроничните бъбречни заборлявания.

Високото съдържание на кофеин в колата действа като диуретик и причинява дехидратация на тялото. Кофеинът води до увеличаване на обема на урината и в действителност, ако пиете кола за да утолите жаждата си то действието е точно обратното ще си останете жадни.

Вредата от пиенето на кока-кола

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Колко е вредно пиенето на кока-кола за здравето ни?

  1. Пепа каза:

    Колата качва фосфатите в организма, вероятно увеличава риска от камъни в бъбреците. Но ако е диуретик заради кофеина, то тя би трябвало да сваля кръвното, а това май не е точно така! Хайде, захарите може да ги изгорим ако работим много физически труд и да не напълнеем от колата. Колкото до разваляне на зъбите, те нали също са изградени от фосфати! Е, захарите ги развалят, естествено, защото микробите в устата се хранят с тях и правят киселинна плака и зъбен камък. Но авторът на статията не казва нищо за вредата от боята на колата! Карамел кольор Е-150d ако се не лъжа…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *