ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пеницилинът е най-големия причинител на анахилактичен шок

Антибиотиците се използват за защита от много инфекции. Пръв е въведен пеницилина, а след това учените разработвата още 150 антибиотика за спиране на различните видове инфекциозни заболявания. В повечето страни антибиотиците са вторите най-използвани лекарства след аналгетиците. Въпреки, че са спасили много човешки живота неправилната им употреба може да предизвика проблеми. Всички видове антибиотици действат само на възпроизвеждащи бактерии. Вредата от антибиотиците е че те не правят разлика между „добри” и „ лоши” бактерии. Продължителната употреба на антибиотиците може сериозно да наруши екологията на тялото и да го направи по-податливо към пътогенни заболявания.

Бактериалната резистентност към антибиотици се произвежда от промени в ДНК на бактерията наречена „мутации”. Една бактерия с мутация може да оцелее при използването на антибиотик и да започне да произвежда още милиони със същата съпротива още в рамките на деня.

Бактериалната резистентност към антибиотици се произвежда от промени в ДНК на бактерията, наречена „Мутации“.Една бактерия с мутация може да оцелее антибиотик и възпроизвежда още милиони със същата съпротива в рамките на пространството на деня.

Много антибиотици са стабилни химични съединения, които не се разграждат в организма и остават активни дълго след като се отделят от него. Много е важна дозировката на антибиотика, който е предписан за да бъде ефективен при различните заболявания.

Доказано е, че пеницилинът е най-големия причинител на анафилактичен шок. Това е една бърза и тежка алергична реакция, която започва, когато имунната система погрешно отговаря на безвредно вещество. Тъй като вредата от антибиотици е доказана те все по-често се използват при животни, отколкото при хора. През последните 30 години пеницилинът например се използва при животните по-често отколкото при хората.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *