Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Диетичната кола е опасна за сърцето

Консумацията на диетична кола повишава риска от сърдечен удар

Последните проучвания в областта на сърдечното здраве показват, че консумацията диетична кола всеки ден увеличава многократно рискът от инфаркт и инсулт, пише електронното издание dnes.bg.
Според заключенията на група американски изследователи, които стоят зад цитираното проучване, не единствено въпросната напитка сама по себе си е предпоставка за влошено здраве на сърцето.
Смята се, че хората, които са склонни да пият диетична кола, са предразположени или страдат от прекомерно напълняване. Освен това, имат редица нездравословни навици, които се опитват да поправят, но вместо това заменят с други, които също не са особено полезни.
Резултатите от проучването са показали още, че освен проблеми с теглото, хората, които пият диетичната форма на популярната напитка, страдат често и от високо кръвно налягане, високи нива на лошия холестерол в организма, диабет. Всички тези фактори са предпоставка за влошено сърдечно здраве.
За да потвърди тези си заключения, екипът на д-р Хана Гарднър от Училището по медицина в Маями, анализирани здравословното състояние на 2 564 души, сред които такива, които редовно консумират диетична кола, както и такива, които не пият от напитката или пият традиционния й вариант.
Обобщението на получените по време на изследването данни показало, че при хората, които ежедневно консумират от споменатото диетично питие, се наблюдава 44% по-висок риск от сърдечен или мозъчен удар.
За да обяснят обаче как точно диетичната кола въздейства негативно на здравето, учените твърдят, че трябва да проведат още една серия от експерименти.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *