При колит помага смес от различни билки

При хроничен спастичен колит-смесват се 20 грама мента, 18 грама лайка, 13 грама жълт кантарион, 19 грама маточина, 1 грам камшик, 20 грама водно пипериче. Поставят се в 700 мл кипяща вода по 1 чаена лъжица от всяка дрога. Вари се 10 минути, кисне се 1 ден и 2 часа. Пие се 6 пъти дневно по 80 грама, 15 минути преди ядене. За да се получи желания противоспазмолитичен ефект към отварата може да се добавят 15-20 капки тинктура от беладона.

При улцерозен колит-смесват се билките петопръстник и подъбиче и се смилат на прах. Сипват се в 200 мл вода, половин чаена лъжица от сместа. Запарват се около 1 час и след това се взема по 1 супена лъжица 1 час преди ядене. Не се яде лютиви, солени и кисели храни.

Смес от по 100 грама дилянка, мента, лайка, хмел, маточина и босилек. Към сместа се прибавя и 50 грама анасон. В 600 мл кипяща вода се изсипват 2 супени лъжици. Вари се 1 минута, кисне 1 час. Пие се 6 пъти на ден, 15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.


Публикувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

С кои билки се лекуват стомашни проблеми?

Всяка от тези билки има лечебни и магически свойства. Вижте ги!

5 билки против болки!

Не разчитайте винаги на лекарства, за да премахнете болката и щадете организма си, като се опитате да не се тъпчете с химикали!

Билкова рецепта от Тибет поддържа тялото младо и здраво

В края на 19-и век един англичанин, биолог по професия, поеме към Тибет с цел търсене на нови биологични видове. Той попада в няколко интересни села, далеч от низините на Азия. С изненада установява, че в тях живеят хора, които са страшно младолики. Така например неговият 78-годишен домакин изглежда като 40-годишен.

Отвари за отслабване (народни рецепти)

Всеки народ си има проверени от поколения рецепти за хранене и приготвяне на отвари, с чиято помощ може да се постигне “приспиване” или контрол върху апетита. Отслабването по народни рецепти може да изглежда вълшебно, но то е основано на природни закони и познаване на човешката физиология.

АНТИСПАЗМИН / ANTISPASMIN

АНТИСПАЗМИН е лекарствен препарат от групата на спазмолитиците. Прилага се за облекчаване на симптомите при синдром на раздразненото дебело черво, спастичен колит и запек, други болезнени състояния, свързани със спазми в коремната област.

Още билки, които стимулират растежа на косата – част 2

Прочетете полезната за вас информация за билките, които стимулират растежа на косата и са много важни при прилагане на лечение против плешивост.

Топ 10 билки за растеж на косата!

Прочетете полезната за вас информация за билките, които стимулират растежа на косата и са много важни при прилагане на лечение против плешивост.

Домашен афродизиак (работещи рецепти-1)

Средствата, с чиято помощ могат да се решат проблеми в сексуалното общуване, не винаги са скъпа химия от аптеката. Билки, подправки и умел подбор на храните постигат успех не по зле от сините хапчета.

Край на студа през зимата – тези билки ни сгряват!

Тази зима е доста странна с непрекъснатите температурни промени, но когато е студено, чувството е наистина сковаващо.

Традиционна китайска медицина – ИН билки

Ин е част от хармонията ин-ян.

Традиционна китайска медицина – ЯН билки

Принципите на ин и ян са в основата на традиционната китайска медицина.

10-те важни съвета на Баба Ванга за правилно хранене и отлично здраве

Легендарната пророчица Ванга е помогнала на хиляди хора с ценни съвети. Освен за личния живот, понякога Ванга е давала съвети и за здравето на хората, които са я посещавали. Вижте 10-те нейни съвета за правилно хранене и отлично здраве.