Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Успях да взема само лекарствата си, когато вълната заля село Бисер!

Ваня Кинова: „Аз съм първата жена от Хасковска област с трансплантирано сърце, проф. Генчо Начев ми се обади да отида в болницата, за да ме наблюдават

–          Г-жо Кинова, къде бяхте, когато връхлетя вълната с. Бисер?

–          У дома, къде дру­гаде. Съпругът ми беше в колата. Аз и дъщеря ми, която е на 18 години, тряб­ваше да се качим при него и да бягаме. Не успяхме да стигнем колата и се качихме на тавана. Не мога да ви опиша ужаса, който тримата изпитвахме в онзи момент. Поне видях, че съпругът ми се спаси от приливната вълна.

–          Успяхте ли да спасите някакви вещи, документи?

–          Успях да взема само лекарствата си, които са много скъпи. Как оцелях­ме, не знам, но домът ни целият е наводнен. В момента сме настанени при роднини.

–          Вие как сте със здравето?

–          Ако кажа, че съм добре, ще излъжа. Нуждая се спешно от присаждане на бъбрек. Според лекарите бъбреците ми са увредени от силните лекарства, които пих през годините заради при­саденото ми сърце. Те казаха – пиелонефрит. И че бъбреците ми няма да издържат повече от две години.

–          Какво ви предлагат лекари­те?

–          Това, което ка­зах – присаждане на бъбрек. След като трагедията на мое­то село Бисер запо­чна да се коментира по телевизията, ми се обади проф. Генчо Начев от столич­ната болница „Св. Екатерина“. Това е човекът, който спаси живота ми през 2007 г., като ми трансплантира ново сърце. Пока­ни ме да отида и да остана в бол­ницата, където да наблюдават здра­вословното ми със­тояние. Той знае, че съм преживяла силен стрес и е прав, че имам нужда от лечение. Но аз не мога да оставя семейството си в такъв тежък момент. Те имат нужда от мен. Хората ми се чудят защо не използвам тази възможност. Не мога, трагедията е за всички ни, за цялото село.

–          Имате ли някакви болки?

–          Имам, в областта на бъбреците, но моите болки са нищо в сравнение с тези на хората, които бяха помете­ни от вълната, на които стихията събори къщите и издави животните. Нека да сме заедно. Бяхме заедно в хубавото време, ще останем заедно и сега…

Водната стихия уби 8 души и съсипа здравето на стотици в село Бисер

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *