ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

У нас ракът на белите дробове се открива в твърде късен стадий!

На 4 февруари са отбелязва Световният ден за борба с рака. Решението за това е записано в Парижката харта срещу рака. Тя е приета през 2000 г. във френската сто­лица по време на Първата световна среща за борба с рака в новото хилядолетие.

За пръв път отбелязването на деня за борба с рака се случва през2005г. Целта е да се привлече вниманието на обществеността към този глобален проблем, да се напомни за опасността и разпространението на онкологичните заболявания. По последни статистически данни в световен мащаб от рак ежегодно умират над 7 милиона души, В България годишно се регистрират над 30 000 нови случая на злокачественото заболяване.

Раковите заболявания са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Наблюдава се тен­денция за увеличаване на смъртността от болестта. Изчислено е, че през 2030 г. от това коварно забо­ляване ще починат 12 милиона души. факт обаче е, че повече от 30% от смъртните случаи могат да се предотвратят. Тютюнопушенето е главният рисков фактор за развитие на раково заболяване.

Най-често до фатален изход водят ракът на бе­лите дробове -1,3 милиона, на стомаха – 803 000, черния дроб – 610 000, дебелото черво -610 000. и млечната жлеза – 519 000 случаи на година.

Туморните заболявания са с различна честота при мъжете и жените.

Най-честите ракови заболявания при мъжете са рак на белите дробове, стомаха, черния дроб, дебелото черво, хранопровода и простатата. При жените е ракът на гърдата, на белите дробове, стомаха и маточната шийка.

Смъртността от белодробния рак е водеща спрямо общия брой от раковите заболявания за България.

Статистика от Националния раков регистър по­казва, че всяка година повече от 230 000 българи влизат в болница заради болести на белите дробо­ве. Над 14 000 души заболяват от злокачествени образувания на дихателните органи, 3600 души умират!

При рака на белия дроб около 80% от новите случаи са диагностицирани късно, при рака на гър­дата този процент е около 26, при рака на дебелото и правото черво – 50%. Всичко това показва, че са необходими спешни и неотложни действия за контрол на рака.

Профилактиката е най-важната защита от онко­логичните заболявания. Световната здравна организация е изчислила, че над 40% от всички случаи на рак могат да се предотвратят чрез превенция.

Основните рискови фактори за болестта са тютюнопушенето и наднорменото тегло, замърсяването на околната среда, употребата на консервирани храни, богати на мазнини, захар и сол. Затова ограничаването на цигарите и алкохола, съпроводено с здравословното хранене на плодове и зеленчуци и редовните физически упражнения са основните правила, които човек трябва да спазва.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

По последни данни в България над 50 % от хората са зависими от тютюна!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *