Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храната за рибки можеда бъде много опасен алерген

Всички знаем, как да се справим с алергиите, които се проявяват през пролетта, когато дърветата започната да цъфтят. Много малко хора обаче сигурно не знаят как да се справят със зимните алергии. Пре зимата ние живеем в една много неприятна среда вратите и прозорците са затворени, а в стаите се нтрупва по-голямо количество прах и по този начин тя се превръща в хранилище за алергени.

Проявлението на алергенните свойства на прахта се наблюдава още през 17 век. Прахта е навсякъде и най-лошото е, че тя е естествената среда за акарите. Един грам прах може да съдържа до няколко хиляди акара невидими за окото, а те са много силни аларгени. Най-голямата концентрация на акари е в нашето легло. Не само акарите предизвикват алергични реакции това може да направят и домашните любимци, хлебарките, някои видове цветен прашец, дори и сухата храна за рибки, която е много опасен алерген. Най-опасен алерген обаче си остава тютюневият дим. Особенно податливи на него са децата. Установено е, че до 30% от случайте на алергии при децата се дължат на пасивното пушене.

Развитието на заболяването се подпомага от неправилното хранене, заседналият начин на живот и злоупотребата с наркотици. Поради всичко това човек започва да реагира дори на тези алергени, които винаги са съществували, но не са имали толкова вредни ефекти.

За да се справим с тях е добре да махнем килимите, които са пълни с бактерии или поне да ги почистваме преди всяка зима много старателно за да намалим прахта, която е полепнала по тях. Перете дрехите си при 60 градуса за да убиете микробите , които са полепнали по тях. Акарите не могат да издържат на висока температура. Може да използвате лекарства, които ще намалят симптомите на алергиите, но за тази цел трябва да се консултирате с лекар. Не се лекувайте сами, защото това може да бъде опасно за здравето ви.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *