ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Вячеслав Давидов, психотерапевт: От алкохола се умира!

  • Опиянението се среща и при жените, за които е неприлично да пият пред публика, споделя специалистът

Такова понятие като „скрит алкохолизъм“ в медици­ната няма. Но много често немедицински специалисти, психолози използват това определение по отношение на хора, склонни към алкохолизъм, злоупотребяващи с алкохол, и по различни причини се стараят максимално да прикриват своето пристрастие към алкохолни­те напитки. За спиртните напитки, за пристрастеността, за това кои са „скритите „алкохолици разказва д-р Вячеслав Давидов, психотерапевт в известна европейска клиника.

– Д-р Давидов какви да т. нар скрити алкохолици?

– Това са предимно хора, които употребяват разреден алкохол, например кафе с коняк. Те го приемат в малки количества, но понякога в про­дължение на целия ден. В свое оправдание от такива пациенти можеш да чуеш обяснения като „пия по малко, за да бъда в до­бър тонус през целия ден. Иначе няма да мога да работят. Най- често такъв вид алкохолизъм се среща при жените. Те упо­требяват алкохол, осъзнавайки, че за тях е неприлично да пият пред публика. Това обаче е за­боляване, характеризиращо се с непреодолимо желание да се употребява алкохол, и болните не могат доброволно и сами да се откажат от навика си.

– Как се разпознават та­кива хора?

–  Преди всичко, поведе­нието на „тайния алкохолик“ е като на разтревожен човек. В началото той обикновено е превъзбуден, безпричинно весел, никога НЕ ОТКАЗВА МАЛКИ, „СЛУЧАЙНИ“ ДОЗИ. След това се старае да заличи алкохолния си дъх с шоколадови бонбони, цигара или ментова дъвка. След това, в зависимост от индивидуалните черти, може да стане лесно раним, агресивен, сълзлив или др., които състояния се предизвикват при интоксикации или абстиненция на организма. Това е и началото на проявление на соматични заболявания, както и на промени в психическото състояние на този тип алкохолик.

– Това ли е началото на алкохолизма?

– Ако използваме термина скрит алкохолизъм, с него можем да охарактеризираме тази постоянна форма на пиянство на такъв човек. По правило хора, които можем да наречем скрити алкохолици, според медицинската практика и терминология вече се намират в стадия на формиране на своето пиянство. В повечето случаи става дума за постоянно състояние на пиянство, в неговата пьрва или даже втора фаза на алкохолизъм.

–  Какви заболявания ни докарва?

–  Постоянната алкохолна интоксикация на организма, даже и в малки дози, води като за начало до

ПОВЕДЕНЧЕСКИ И МИСЛОВНИ НАРУШЕНИЯ от страна на психическата дей­ност на главния мозък. После започват да се оформят хронич­ните соматични заболявания като смущения в сърдечния ри­тъм, уринарния тракт, половата система, жлъчката, стомаха. На фона на хроничната инток­сикация на главния мозък и на целия организъм, може да се проявят заболявания като ал­кохолна епилепсия, алкохолна психоза, енцефалопатия, язва на стомахагинфаркт на мио­карда, цироза, захарен диабет, панкреатит, бъбречно-каменна болест и др. Общо взето, от тези болести, самостоятелно или не, се умира, те могат да причинят смърт!

– Може ли за цял живот да скриеш това състояние?

– Не, не може, няма как да го крием! Скритият алкохолизъм не остава такъв завинаги. Настъпват моменти, когато заболяването преминава на по- високо ниво и се заформят ЗАПОИ С УПОТРЕБА НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА АЛКОХОЛ Отначало те са по-редки и еднодневни, но с времето тяхната продължителност се увеличава! Да скриеш алкохолната си зависимост става все по-трудно. Настъпва момент, когато, както се говори, „тайното става явно“. В този момент алкохолизмът е напъл­но оформен и по правилата в медицината се диагностицира като наличие на втора, с преход към трета фаза на алкохолна зависимост.

– Как може да се помогне на такива хора?

– Помощта може да бъде само една – доброволно под­лагане на противоалкохолно лечение. За съжаление прогнозата в подобни ситуации е повече от неблагоприятна. Такъв човек е много трудно да го убедиш, че вече има забо­лявания заради навика му да пие. Неговият главен аргумент срещу лекаря е „A3 НЕ СЕ НАПИВАМ И НЕ СЕ ТЪРКАЛЯМ ПО ЗЕМЯТА. Да, пих малко, на кого пре­чи това?“. При такъв пациент няма осъзнаване на тежкото му собствено здравословно състояние!

– Какво е лечението за вече оформилия се пияница?

–  Ако говорим за практи­ческата работа с такива паци­енти, то за тях е необходима специфична терапия и особен индивидуален подход. Лечение­то изисква усилията не само на един лекар, а на цял колектив от медици с различни специа­лизации. В подобни ситуации терапията дава положителни резултати само в случаи, в които се прилага специфично комплексно лечение, а родни­ните и близките на болния са безпрекословно на страната на лекаря и заедно с него водят борба не с човека алкохолик, а с неговата болест! Всички лечебни действия трябва да бъдат строго планирани и да се ръководят последователно и без отстъпление от лекуващия екип.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! В САЩ и Русия много добри резултати в борба с алкохолизма дава китайската билка Кудзу Корен, която вече се предлага и на българския пазар с продукта на американската фирма „SWANSON”.

 

Искате ли да спрете злоупотребата с алкохола и цигарите? Това вече е възможно с Кудзу корен!

Поръчайте от ТУК или се обадете на телефони 0885 49 20 82 и 0877 90 45 79!

Цената на това удоволствие е едва 31 лв. за опаковка, която стига за цял един месец! Доставката му е 4 лв., а при поръчка на две опаковки получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и така спестявате 8лв.!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *