ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алтернативната медицина помага при мигрена

Лекарствата са ефикасни за много от болните, но не за всички. Алтернативните терапевтични методи могат да облекчат болката и другите симптоми на мигрената особено при хора, чувствителни към стрес или проблеми като безсънието и хормоналните смущения.

Акупунктура – игли срещу стрес.
Тази терапия е насочена към уравновесяване на енергията в тялото. За да постигне това, лекарят взема предвид всички прояви на мигрената във вашия конкретен случай. Чувствителните точки, свързани с главоболието, са около 50 на брой. Към тях се добавят и тези, които „отговарят“ за стреса. Някои специалисти по акупунктура третират по една точка на сеанс. Облекчението трябва да бъде почувствано до два- три дни.

Хомеопатия – персонализирано лечение.
Лекарят хомеопат ще ви разпита за вашия начин на живот и за характера на мигренозните пристъпи, от които страдате. Така той ще бъде в състояние да ви предложи най-подходящото за вас хомеопатично средство или комбинацията от няколко различни.

 

Остеопатия – сеанси за отпускане.
Понякога мигрената се дължи на притиснат нерв в областта на шията. В такъв случай остеопатичните масажи могат да се окажат изключително полезни, още повече че те действат и срещу психическото напрежение. В период на криза не бива да бъде масажирана главата. Специалистът ще действа „от разстояние“, например в областта на корема, като по този начин ще предизвика слизане на кръвта и свиване на кръвоносните съдове на мозъка. Извън кризите се масажират прешлените, нервно свързани с органи като черния дроб и панкреаса.

Фитотерапия – силата на растенията.
Тя е подходяща за продължително основно лечение, което може да продължи с месеци, дори години. Изборът на билка и дозировките зависят, разбира се, от индивидуалния случай.

Маточината облекчава мигренозните невралгии. Външно се използва спиртна настойка за масажи на слепоочието. Вътрешно се употребява като отвара и се пие два-три пъти дневно.

Лютивата мента действа против болки и спазми, успокоява и благоприятства храносмилането. Външно се използва ароматното й масло, смесено с бадемово масло или зехтин, за масажи на главата.
Вътрешно – като отвара, няколко пъти на ден.

Лайката също има успокояващ и антисептичен ефект върху стомаха, намалява болката и спазмите. Външно се използва под формата на помади и компреси за облекчаване на лицеви невралгии. Вътрешно се употребява за отвари – 1 с. л. цвят от лайка за 1 чаша вода. Пие се преди хранене 2-3 пъти дневно.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *