ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яденето на твърде много плодове и зеленчуци може да е опасно за здравето

Една голяма част от здравословния начин на живот на всеки човек се основава на това какви храни включваме в диетата си всеки ден. Яденето на храни с високо съдържание на холестерол, както и с високо съдържание на натрий и захар не са никак полезни за здравето ни. За да се чувстваме добре и да се храним със здравословни храни трябва да наблегнем на плодовете и зеленчуците.

Според някои експерти плодовете и зеленчуците трябва да присъстват ежедневно в диетата ни. Трябва да ядем плодове и зеленчуци най-малко 2 до 4 пъти на ден. Плодовете са добри за здравето ни, тъй като те не съдържат никакъв холестерол. Освен това, плодовете са растителни продукти, което означава, че те не съдържат животински мазнини. Те съдържат влакна, които помагат за прочистване на тялото ни и подобряват перисталтиката на червата. Плодовете са полезни и за стимулирането на паметта. Като цяло плодовете помагат да се чувстваме много по-добре.

Освен тези ползи може да получим и добра хидратация на тялото, защото в действителност повечето плодове и зеленчуци съдържат до 80% вода, което е много добре за тялото ни. Трябва обаче да се знае, че яденето на твърде много плодове може да бъде и опасно за здравето ни, защото съдържат някои захари, които трудно се разграждат в организма ни. И все пак по добре е да получаваме тези захари от плодовете и зеленчуците отколкото от различни сладкиши, торти и десерти.

Не трябва да се разчита само на плодовете и зеленчуците за набавяне на нужните ни хранителни вещества трябва да се консумира и друга храна, която да е разнообразна. Диетата ни трябва да е добре балансирана, за да избегнем появата на различни заболявания.

Така, че ако планирате да живеете здравословно трябва да включите в диета си и плодове и зеленчуци освен другите храни. Може да консумирате плодовете и зеленчуците в сурово състояние или в различни ястия в зависимост от това какъв е вкусът ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *