ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Витамин К е важен за организма на всеки човек

Всички витамини са необходими на организма, тъй като всеки от тях е важен за организма на човек. Ако в организма ни липсва дори и един от витамините това може да доведе до сериозни последици за здравето ни. Един от важните витамини в тялото ни това е витамин К.

Витамин К е един от четирите мастноразтворимите витамини в организма заедно с витамини А, D и Е. Витамин К е разделен в две форми това са витамин К1 и витамин К2. Те се срещат предимно в растенията. Човек получава витамин К предимно чрез храната си. Този витамин е открит за пръв път през 1929 г. И действа като агент на съсирването на кръвта. Ако липсва този витамин в тялото това може да доведе до кървене или да предизвика кръвоизливи в тялото. Това се случва, защото без този витамин кръвта се съсирва твърде бавно. Витамин К е от съществено значение и за образуването на костната ни система съответно и за здравината на костите в тялото ни. Този витамин помага за укрепването на костната система, тъй като помага в образуването на калций, които е важен за здравата костна система. Препоръчва се при хората, които страдат от остеопороза например. Препоръчва се и при жени, които имат тежък менструален цикъл.

Употребата на добавки богати на витамин К трябва да се съгласува с лекар защото твърде големият му прием може да предизвика нежелани реакции в човешкото тяло.

Добри източници на витамин К са зеленчуци като зеле, броколи, маруля и спанак, както и аспержи, грах, пилешки дроб и свински черен дроб.

Така, че ако имаме липса на витамин К в организма си трябва да предприемем здравословна диета, която да съдържа тези храни. Трябва винаги да сме сигурни, че го имаме в достатъчно количество в организма си за да нямаме здравословни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *