Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново изследване ще спести стотици операции на щитовидната жлеза

Ново изследване ще спести стотици операции на щитовидната жлеза

Но засега здравното министерство игнорира споразумението между медицинските специалисти и здравната каса по този въпрос

Haскоро д-р Гeopги Toдоров сигнализира медиите за това, здравното министерство не е Възприело идеята ново изследван ранно откриване на болестта тиреоидит на Хашимото да бъде поемано от Здравната каса. И то при условие, че се е постигнало споразумение между страните. То предполага чрез Наредба 40 на МЗ да се гарантират дейности от бюджета на НЗОК за добавяне на това изследване. В преговорите са взели участ националният консултант проф. Свинаров, д-р Галя Цонева, проф. Цачев и д-р Тодоров

,Анти-Троизследването открива рано това заболяване на щитовидната жлеза – казва в своето обръщение д-р Тодоров. – Освен това 100% потвърждава и 87% отхвърля наличието на болестта тиреоидит на Хашимото. Много български граждани страдат от него. Изследването е евтино, за първи път предлагаме то да бъде гарантирано от бюджета на НЗОК. Предложението бе одобрено от Касата, съставихме и протокол, базиран на преговорите и мотивираното искане“.

Ti-Life_shtitovidnata-jleza
Д-р Тодоров споделя, че по негова вътрешна информация зам.министър д-р Кирил Добрев се е произнесъл по това искане, като е казал, че то не е издържано, пък и можело да намалеят хоспитализираните, ако се въведе (!?).
„Медицинските показания за въвеждане на изследването са икономически оправдани – обяснява още д-р Тодоров. – Ще се предотвратят стотици хоспитализации, ще се предотвратят стотици ненужни операции, ще се осигури наблюдение над лекуваните за това заболяване срещу минимална цена от 12 лв. и ще се спестят значителни средства на НЗОК за ненужно оперативно лечение“.
Д-р Тодоров твърди, че при тиреоидит на Хашимото по принцип оперативното лечение е по- скоро противопоказано, защото се отстранява щитовидната жлеза. Той смята, че този толкова важен орган може да бъде запазен, дори спомена, че и в момента се водят няколко дела точно по този повод – за ненужно отстраняване на щитовидната жлеза. „Павлинка Цонева води дело срещу МБАЛ Русе, че не са успели й да диагностицират тиреоидит на Хашимото, поради което са й премахнали целия орган“ – казва още д-р Тодоров в подкрепа на тяхното искане. И твърди, че с такова заболяване може да се живее до дълбока старост.
ВНИМАНИЕ!
Искахме да предотвратим излишни разходи, явно не сме успели, след като в публикуваната Наредба 40 нашите предложения ги няма! А те са мотивирани от двама професори, двама водещи лабораторни лекари. Базирани са на данни от НЗОК за това заболяване, на мнението на ендокринолози от страната. Възмутен съм от игнорирането на доводите. Недоумявам защо зам.министър Добрев, а и министър Константинов не са взели предвид доводите на медицината, подкрепени от доказателства, и мнението на водещи специалисти в страната“.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Ново изследване ще спести стотици операции на щитовидната жлеза

  1. Гал каза:

    Аз също съм без ЩЖ, животът ми е кошмар.Ако сте намерили някакво спасение, дори минимално,моля да споделите,моля..

  2. павлина цонева каза:

    аз съм жената осъкатили в МБАЛ-РУСЕ.Ако тия „доктори“ бяха извършили изследването,за което говори д-р Тодоров днес нямаше да съм инвалид,човек с бъдеще-никакво и настояще-никакво.Никога не се оперирайте,докато не отидете поне на 10 български доктора,за да не сте в моето положение!До операцията не съм посещавала лекар,след нея за 2 г.и 6 м. съм търсила помощ над 100 пъти и благодаря на личната си лекарка д-р Татяна Матева,която е по-голям диагностик от всички взети русенски лекари накуп и благодарение на нея съм на крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *