Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наистина ли магнитотерапията действа?

Да.

Многократно е доказано, че магнитотерапия повлиява на микроциркулацията на кръвта. Това е притока на кръв в капилярите – малките кръвоносни съдове. Когато се приложат към тялото, силните магнитни полета помагат на близките капиляри да се отпускат и свиват. Това увеличава или намалява притока на кръв, в зависимост от това от какво се нуждае организма . Намаляването на притока на кръв намалява подуването и болката, след травма или операция. Увеличаването на притока на кръв ускорява заздравяването на рани и отпуска мускулната тъкан.

Тези ефекти върху здравето са доказани в изследвания върху хора, животни и тъканни проби. В действителност, безопасността и ефективността на магнитотерапия е била докладвана в над 300 изследвания и клинични проучвания, проведени от големи университети и болници в САЩ и по целия свят. Подчертавайки тези изследвания, Световната здравна организация публикува 350 страници доклад през 2006 г., включващ препоръки за продължаване на изследванията в областта на физическите и поведенческите въздействия на магнитните полета.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *