ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 признака, че може да имате сърдечна болест

Докато някои сърдечни удари са внезапни и драматични, много повече започват бавно и са в следствие на дългосрочни болест на сърцето, на която симптомите може да са се проявявали през времето. Има много условия и симптоми, които попадат под термина – сърдечно-съдови заболявания.

Болки в гърдите
Болката в гърдите е най-разпознаваемия симптом на сърдечно-съдово заболяване. Тези, които са претърпели инфаркт, често описват болката като натиск или изстискване в областта на гърдите, може да стигне до шията или до горната част на корема. Болки те в гърдите може да продължат от една секунда до седмици, появяващи се спорадично или предвидимо.

Сърцебиене
Сърцебиенето са описани като „прескачане“ на сърцето. Това прескачане се усеща като кратка пауза, последвана от изключително силен бийт . Сърцебиенето може да се усети като бърза или неритмична сърдечна дейност. Това е един от най-честите симптоми на коронарна болест на сърцето и трябва да се провери от лекар веднага.

Замаяност или припадък
Замаяността, виенето на свят и припадъците може да са в следствие от много неща, включително анемия, дехидратация или вирусни заболявания. Въпреки това, когато тези симптоми се появят заедно и често, те могат да насочат към сърдечно-съдово заболяване. Всеки, който изпитва замаяност или внезапна загуба на съзнание, трябва да отиде на лекар за пълен преглед.

Умора и летаргия
Умората и летаргията са много често срещани при коронарна болест на сърцето, изразявайки неспособността на човек да продължи да функционира в нормални нива. Тези симптоми могат да бъдат неспецифични симптоми, които са признаци на нарушения, напълно несвързани с болест на сърцето. Всяка необичайна умора или сънливост, особено през деня, трябва да бъдат оценени от лекар.

Недостиг на въздух
Болестите на сърцето и сърдечната недостатъчност често предизвикват недостиг на въздух. Освен това, хората със сърдечна недостатъчност изпитват недостиг на въздух, дори когато не изразходват никаква енергия, когато лежат по гръб или понякога, когато спят през нощта. Съществуват известен брой белодробни заболявания, които също могат да причинят недостиг на въздух.

Важно е да знаете, вашите рискове за сърдечно-съдови заболявания . Рисковите фактори включват фамилна анамнеза, тютюнопушене, високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и затлъстяване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *