Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Някои съвети за здрав сън

Статистическите данни показват, че за съжаление всеки трети човек страда от нарушения на съня. Най-често това е „безпричинно“ и след като се събудите през нощта не можете да заспите пак. Причините за безсънието могат да бъдат различни: заболяване, стрес, необичаен режим и др. Терапевтите подчертават, че ако се следват някои от добре познатите препоръки, всеки може да се наслади на много по-пълноценна почивка през нощта.

• Вероятно повече от нас са чували, но е трудно да спазва именно този съвет. Не трябва да се прекалява с храната преди лягане и също така не трябва да пие бира или какъвто и да е вид алкохолни напитки. Да, те могат да ви помогнат да заспите бързо, но тялото вие принудено да обработва алкохола, което пък ще ви събуди.

• Препоръчително е също така да си легнете след топъл (не горещ!) душ или още по-добре топла вана (с няколко капки лавандулово масло).

• Една кратка разходка и леки упражнения на светлина или няколко дихателни упражнения също така ще улеснят отпускането на тялото.

• Вашето легло трябва да бъде поставено на тихо и спокойно място. Всички звуци над 40 децибела (т.е. почукване на врати, аларми, лай на куче), няма да ви оставят да спите спокойно.

• Задължително преди лягане проветрете градусите в стаята. Оптималната температура трябва да бъде 16-18 градуса.

• Преди лягане си направете чаша чай с лимон, топъл шоколад или мляко с мед. През нощта нивото на захар в кръвта пада и всяко допълнително количество глюкоза ще бъде от полза.

• Не заспивайте с телевизор или радио – те също са активен дразнител.

• Следете вашите сънни навици. Наблюдавайте и оценете кога за вас е най-доброто време за спане така че сутрин да имате свеж и отпочинал вид.

• Опитвайте се да си лягате и да спите в едно и също време. Този режим трябва да бъде следван и през уикенда.

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *