ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не може да не ни разтревожи фактът, че… всяко трето дете дори няма четка за зъби.

  • Всяко трето дете дори няма четка за зъби. Много от децата са с изкривени зъби и други ортодонтски аномалии поради Вредни навици и лош начин на хранене – смучене на биберон, натопен В мед; смучене на палеца; бутането на зъбките с език; наличието на трета сливица и дишането с отворена уста. Това обяснява специалистът по дентална медицина д-р Катя Славова.
  • Българите масово не си мият зъбите. 90 на сто от нас са с развалени зъби – стряс­каща статистика, както и да я погледнем. Две трети не си мият зъбите, а всяко дете на в години има средно по 5 кариеса.
  • 12% по-малко паста за зъби продадена в България, това показва, че употребата от паста за зъби у нас е под средното за региона.
  • Повечето родители водят децата си на преглед чак когато получат оплаквания. „Николай е само на две годинки, но вече има нужда от лечение. Родителите му открили проблемите, когато за първи път го завели на преглед – има четири кариеса и зъбките се ронят“ – споделя само един случай от своята практика стоматологът д-р Нели Йоцова.
  • Д-р Славова се опитва да обясни този феномен: „Обяснението си­гурно е комплексно, но най-важното – това е ниската култура на устна хигиена и липсата на профилактич­ни навици. Зъболекарските услуги с основание се смятат за скъпи у нас в България, това също оказва влияние“.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Този кратък видеоклип ви учи как правилно да се четкат и да се мият детските зъби, като им дава здравословен старт към живота на добро орално здраве:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Не може да не ни разтревожи фактът, че… всяко трето дете дори няма четка за зъби.

  1. Pingback: Д-р Стелиян Димитров: „Профилактиката на зъбите е най-доброто решение” | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *