Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Препарат против грип лекува с есенция от гъши дроб

В повечето случи се смята, че хомеопатичните лекарства са изцяло на растителна основа. За голяма част от продуктите това наистина е така. Други обаче се произвеждат от минерални субстанции или се извличат от животински продукти. Едно от най-популярните хомеопатични лекарства срещу грип например е създадено от есенция от гъши дроб. Освен това не всяко растение от даден вид е подходящо, за да се извлече от него лечебна сила. Част от растенията, използвани за немското хомеопатично производство например, се произвеждат в плантации в Германия, като се спазват строги норми за екологично земеделие. Работещите в сферата дори се шегуват, че са практикували „устойчиво земеделие“ преди този израз да бъде измислен. Някои растения обаче са лечебни само ако са взети от точно определено място – понякога това място са високи планини в Азия и непристъпни гори в Южна Америка. Доставката на растенията се усложнява допълнително от това, че могат да бъдат ползвани не по-късно от 24 часа след откъсването си, иначе полезните им свойства се губят.
В хомеопатичното производство се създават и лекарства, извлечени от минералите. Това са така наречените шуслерови соли, по името на лекаря, който открива този терапевтичен метод. Около половин век след като Ханеман дефинира принципите на хомеопатията, друг германец, д-р Вилхелм Шуслер, определя 12 минерални соли, които участват в изграждането на човешката клетка. Той ги превръща в терапевтичен метод, използвайки принципите на производство на хомеопатични продукти, заради което днес солите са част от набора на класическите хомеопати.
За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *