При чернодробна стеатоза диетата е специална

Храненето е много важно при мастното израждане на черния дроб-стеатозата, защото с храната се внасят и най-много отрови, които убиват чернодробните клетки.

  1. Яжте в продължение на 2 седмици само пресни зеленчуци и плодове. Това трябва да е пълна разтоварваща диета, после преминете постепенно на нормално хранене, но без тлъсто месо.
  2. Включете в диетата си бирена мая, зърна и семена, козе мляко. Яжте много извара, тя съдържа метионин-вещество, което отстранява отровите от черния дроб.
  3. Яжте повече богати на калий храни: банани, бадеми, сушени кайсии, сини сливи, стафиди, ориз, пшенични трици. Ядките трябва да са в плътно затворена опаковка.
  4. Яжте повече варива-фасул, леща, грах, соя. Те съдържат аминокиселината аргинин, която обезврежда отпадъците от разграждането на белтъците.
  5. Като източник на мазнини яжте студено пресовани растителни масла.
  6. Пийте само дестилирана вода.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

КАРСИЛ МАКС / CARSIL MAX

КАРСИЛ МАКС е лекарствен продукт, чието действие се основава на свойствата на биоактивен компонент от бял трън. Екстрактът съдържа активната съставка силимарин, която въздейства на увредените чернодробни клетки и подпомага възстановяването им. Продуктът се препоръчва при възпалителни заболявания на черния дроб, чернодробна цироза, стеатоза.

Не отслабвайте с повече от кило за седмица!

Всяка диета може да свърши работа, ако я следваме разумно. Стремежът да станем слаби като преди 10 години е налудничав и опитът да се стопим за броени дни никога не свършва добре.

Ето как лакомията съсипва черния ни дроб!

Безразборният прием на медикаменти вреди на черния дроб!

При тази болест в черния дроб се натрупва голямо количество мазнина, която предизвиква възпаление и клетките започват да загиват. Според една статистика всеки четвърти човек страда от неалкохолна стеатоза.

Как се стига до затлъстяване на черния дроб?

Алкохолът, лекарствата и преяждането са причинили проблеми на повече от 6000 жени и двойно повече мъже в България

Д-р Петър Янков: Може да се заразите с Хепатит А, пипайки банкноти!

Болестта на мръсните ръце не е само въпрос на лоша хигиена. Ако се убодете с игла, с която е убо­ден болен с хепатит В, или с такава, с която е убоден болен от СПИН, рискът да прихванете хепатит В е 100%. Той за цял живот остава в организма ни! За коварното заболяване разговаряме с д-р Петър х Янков от Клиниката по гастроентерология при Александровска болница – София.

Лечение на цироза и стеатоза

В 5 литра емайлирана тенджера се изсипват 3 части непочистен от люспите овес, 3 супени лъжици люспи от бреза и се залива със студена предварително преварена вода. Оставя се 24 часа на хладно. В друга емайлирана тенджера се кипва 1 литър вода.

При стеатоза е много важно да се спазва диета

Имам диагности­цирана стеатоза и от един месец се лекувам с трансметил. Ензимите ми бяха 109ALAT50 ASAT. След месец лечение и диета, ензимите са ми 102ALAT47 ASAT. Продължавам на трансметил.Направиха ми изследва­ния за хепатит. Може ли да ми препоръчате някаква дие­та? На едно място прочетох, че не трябва да ям бял хляб, на друго – обратното. Спрял съм напълно алкохол, кафе и цигари.