ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Световъртежът след инсулт е заради промени в кръвното

Първо трябва да се изясни причината за мозъчния удар, за да се предпази човекът от следващ такъв! Съпругът ми претърпя инсулт преди време. Сега се възстановява, пие лекарствата, които му бяха предписани, но се оплаква от световъртеж. Нормал­но ли е това след прекаран инсулт, или трябва да му се предпише допълнително лечение?

Иванка Златева – Ямбол

Прекараният инсулт е вече нещо свършено, всичко оттук нататък зависи най-вече от по­ведението на болния. То трябва да отговаря на състоянието на съдовете на мозъка в момента. Лекото виене на свят се дължи на временно не­достатъчно хранене на невроните. Най-честата причина е „играенето“ на кръвното налягане и по-бавното нагаждане на мозъчните съдове към новите изисквания. За да се установи дали тази е причината, по време на виене на свят мерете кръвното налягане.

Ако забележите рязка разлика – Повишение или понижение, ще имате и обяснението. Грижата за нормално кръвно налягане включва режим, диетич­но хранене и лекарства, които да стабилизират налягането. Диетата трябва да е зеленчукова, да се избягват месото и животинските мазнини. Стомахът въобще не бива да се насилва, може да се мине и с по-малко храна. Това облекчава рабо­тата на стомаха и черния дроб. Организмът си почива. Течностите трябва да са достатъчно, но не много. Обикновено за възрастния органи­зъм количеството им е до 2 литра дневно, като тук се включват напитките и супите. Но ако човек повече се поти, трябва и течностите да са повече.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *