ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Простудата е опасна!

Простудяването причинява редица усложнения при хронични заболявания. Например нивото на захар в кръвта може да се повиши, защото организмът „изпраща“ хормоните за борбата с вирусната инфекция. В същото време, когато хормоните по­магат на организма да се бори с простудата, те пречат за нормалното използване на инсу­лина от организма. Съществува потенциална опасност от кетоацидоза при диабет първи тип. А това състояние е опасно за живота. При диабет втори тип, особено в напреднала възраст, може да възникне сериозноусложнение, наречено хиперсмоларна хипергликемична некетотична кома. Ако сте се простудили, проверявайте нивото на захар в кръвта на всеки 3-4 часа. Вашият лекар вероятно ще ви посъветва да увеличите дозите инсулин, ако нивото на захар е прекалено високо.

ИЗЯЖДАЙТЕ ПО 15 Г ВЪГЛЕХИДРАТИ НА ВСЕКИ ЧАС

Важно е и как се храните по време на простудата. Вие, разби­ра се, можете да се придържате към обичайното си меню. Но Аме­риканската асоциация по диабет препоръчва да изяждате прибли­зително по 15 грама въглехидра­ти на всеки час. Иначе захарта в кръвта може рязко да спадне. Ако имате треска, повръщате или страдате от диария, трябва да си дадете сметка какво пиете, за да избегнете дехидратацията, т.е. обезводняването. Ако нивото на захар в кръвта е прекалено Високо, пийнете малко Вода. Ако е нужно да го покачите – изпийте чаша ябълков сок.

Винаги прочитайте състава на лекарствата, за да избегне­те сладките добавки. Хората с диабет трябва да избягват традиционните сладки капки, микстури и сиропи за кашлица. Ако сте с високо кръвно налягане, избягвайте противозачатъчни средства.

Най-важно е, разбира се, да се предотврати простудата. Затова не пропускайте редовно да измивате ръцете си, това ще намали риска от дихателни инфекции – такива като простуда и грип.

За съжаление не съществува никаква ваксина против просту­да, но можете всяка година да си поставяте ваксина против грип.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *