Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Апендицитът е коварно заболяване

Острото възпаление на апендикса-апендицит се познава по силната болка вдясно в корема. Докато при колит или жлъчна колика болката е на пристъпи и има „светли” периоди, при апендицита болката е постоянна и се засилва. Тя често отива към дясното бедро, но не слиза под коляното. При болка при камъче в десния пикочопровод, болката отива не към крака,а към пикочния мехур. Свиването на десния крак при легнал по гръб пациент с апендицит е изключително болезнено. При съмнение за апендицит не трябва да се губи никакво време! Вика се „Бърза помощ” или с налично превозно средство се пренася пациентът до хирургическа клиника. При закъснение може апендиксът да се пробие и инфекцията да обхване целия корем.

В третата възраст е чест „вялия” апендицит, при който болката не е толкова силна. Така пациентът може да се подведе да изчаква, или да предприема някакви народни лечения. Това е фатално! Не се дават и болкоуспокояващи, защото могат да замъглят картината и да попречи на точната диагноза. Може таблетка аспирин, който е повече средство против възпалението. Пациентът често изпитва силна жажда. Неправилно е мнението, че не трябва да му се дава вода. Болният е добре да пие, за да не обезводни, но не повече от -1,5чаша чай от лайка или мента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Апендицитът е коварно заболяване

  1. Pingback: 12 симптома, които не са за пренебрегване | Лекува нет

  2. Pingback: Лафазанов воюва с омразен зет | Сензация - горещи новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *