Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспиринът може да доведе бъбречна криза

аспиринКогато се взема аспирин в по-голяма доза или по-продължително, той действа не само на кръвта, но и на кръвоносните съдове. Разширява и кръвоносните съдове в бъбреците, дразни ги. А понеже предизвиква и по-усилено отделяне на урина, може да раздвижи песъчинките и камъчета в бъбречното легенче и да предизвика бъбречна криза. В много случаи това предкризисно състояние се появява с тъпа болка в областта на единия бъбрек, без типичните тежки спазматични болки.

У хората от третата възраст съдовете са по-податливи на дразнене, лесно се разширяват. Така от аспирин възрастният може да получи главоболие, шум в ушите, виене на свят. Това, което плаши пациента и го кара да си мери температурата, е зачервяването на лицето, често-и горната част на гърдите. Появява се чувството, че лицето гори. Явлението се нарича „аспириново пиянство” по аналогия със зачервеното лице у алкохолиците.

А щом се е появила болка в бъбречната област, спрете веднага аспирина! Изчакайте явленията да отзвучат, и пробвайте с малки дози само веднъж, сутрин. Щом болката пак се появи, значи аспиринът не ви понася и трябва да минете към други лекарства срещу инфаркт и инсулт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *