Дафиновият лист бори диабет и артроза

дафинов лист

В дафиновия лист има лениви масла и дъбилни вещества. Той е известно средсво за повишаване на имунитета.

Ленивите му масла имат противомикробно и противовъзпалително действие. Но освен това отпуска спазмите на дебелото черво. И съвсем наскоро се откри, че неговите дъбилни вещества понижават захарта в кръвта и действат против диабет.

Маслен екстракт от дафинов лист се използва и като обезболяващо при артрози-коксартроза , гонартроза. Прави се така: 10-15 грама дафинов лист се надробяват на ситно и се поставят в 50 мл олио. Държат се така 1 седмица на тъмно и хладно. С този екстракт се намазва вечер болната става, завива се в вълнено парче и така пренощува.

Чаят от дафинов лист помага срещу суха кашлица. Пие се вечер преди лягане.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да се хранете, за да не получите диабет – 10 златни правила

Спазването на часовете за хранене е много важно за ста­билизиране на гликемията, още повече, ако се приемат лекарства, които могат да до­ведат до хипогликемия или повишен инсулин.

Нов вид лечение на диабет бе въведен в някои страни

6 съвета за диабетици

Диабетът е състояние, при което човек има високо ниво на кръвната захар, тъй като или панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, или клетките не реагират на инсулинa, който се произвежда.

Забравена рецепта на Петър Димков лекува диабет и тумори!

Забравена рецепта на народния лечител Петър Димков лекува диабет и тумори. Лечебната смес се приготвя лесно, като основната й съставка е индрише. Според Димков тази билка е несправедливо подценявана, а всъщност е сред най-лековитите.

За вредата от свинското месо

Вредата от свинското месо се състои най-вече в това, че много често животните са отглеждани в нарушение на правилата и санитарните норми. Заедно със свинското в организма ни попадат агенти и съставки, от които здравето ни не печели.

Най-добрата и най-лошата диета за дълголетие

Екип от университета в Южна Калифорния изследвал здравето на над 6000 доброволци на възраст над 50 години. При мониторинга станало ясно, че хората на средна възраст, в чието меню има много животински протеини, са в повишен риск от различни тежки заболявания. Смъртността при тях се оказала двойно по-висока

Може ли диабетиците да ядат мед?

Когато става дума за диабет, обичайната идея е, че всичко сладко е забранено. Това, обаче, не винаги е вярно!

Виж как се тровим от хранителните опаковки!

Хората непрекъснато контактуват с химически продукти, без да го забелязват: синтетичните опаковки на храната и напитките им може да имат незначително влияние, но то е постоянно!

Свежи идеи за здравословна закуска за диабетици

“Не консумирайте нищо между основните хранения.” Вероятно, ако страдате от диабет, сте чували този съвет, но не го следвайте сляпо. Ако са необходими четири или пет часа между храненията ви, следобедната закуска маже да е точно това, което препоръчва лекарят, за да поддържате балансирани нива на кръвната захар.

Могат ли диабетиците да пият кафе?

Изглежда, сякаш всяка седмица излиза нова информация за кафето. Изследванията предполагат, че то предпазва от някои видове рак и от болест на Паркинсон и че е един от най-добрите източници на антиоксиданти (може би защото го консумираме в големи количества). Но има и друго.

На какво диабетиците трябва да обърнат внимание в магазина за деликатеси?

Много хора купуват обяда си от заведения за сандвичи,защото ги считат за по-здравословната алтернатива на ресторантите за бързо хранене – това наистина би могло да е полезен подход, ако избирате разумно. Но сандвичите в магазина за деликатеси и 30-сантиметровите франзели с 3 вида колбаси могат да навредят повече на режима ви, отколкото двойният чийзбургер. Предлагаме ви съвети, които да ползвате, когато пазарувате от подобни места.

Българското кисело мляко ни пази от диабет

Оказва се, че специфичните пробиотични бактерии произвеждат щит за организма срещу диабета.