ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рефлексологията – нов лек за безплодие?

Безплодието може да се преодолее далеч по-лесно отколкото много хора си мислят това може да се случи благодарение на рефлексотерапията. Напоследък според проучванията нараства броят на жените, които твърдят, че благодарение на този популярен вид масаж на краката са заченали по-бързо отколкото, ако са прилагани други методи за това.

Рефлексологията е традиционно лечителско изкуство датиращо още от древните египтяни и китаици и включва манипулация на точките на натиск на ръцете и краката. То често се използва и за облекчаване на главоболие, синузит, болки в гърба, както и да засили ефекта от химиотерапия. Практикуващите този вид лечение твърдят, че стъпалата на краката са като мини карта на вътрешностите на тялото и са свързани с вътрешните органи и системи включително маточните тръби и яйчниците. Чрез масажиране на различни точки на краката, практикуващите рефлексология твърдят, че могат да деблокират определена енергия в тялото и обратно да помогнат на организма да възвърне естествения си баланс и да се излекува.

Някои точки са свързани с производствато на яйцеклетки при жените и чрез манипулирането им може да се излекува безплодието при тях. Установено е, че една от всеки седем двойки страда от безплодие. Затова в ново проучване се съгласили да участват 150 жени доброволци, които да изпитат този метод вместо да вземат традиционните лекарства при безплодие. След четири месеца при посещение по два пъти седмично при рефлектолог 85% от жените вече са заченали своето дете.

Въпреки всичките тези доказателства, че рефлексологията е ефективна  лекарите все още не я препоръчват като единствено решение при безплодие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рефлексологията – нов лек за безплодие?

  1. Pingback: При безплодие – проверете дали имате овулация! | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *