Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са особеностите при лечение на тумор на мозъка?

Вероятно u това ви интересува, но не трябва да мислите само за него, разбира се. Ние обаче сме длъжни да ви разкажем как стоят нещата.

Основните фактори, които влияят на оцеляемостта, са видът тумор, местоположението му, дали може да се отстрани или намали чрез операция. Други фактори, касаещи преживяемостта, са възрастта и наличните заболявания. Коефициентът на продължително оцеляване – повече от 5 години – на хора с първичен рак на главния мозък е малък – около 10%, независимо от интензивното хирургично лечение, лъчевата терапия и химиотерапията.

По-важното е обаче, че тези видове лечение значително подобряват качеството на живот. Повечето хора с метастатичен рак на главния мозък умират от първичния рак, а не от уврежда­нията в мозъка. В този случай лъчевата и химио­терапията също до известна степен удължават живота на човека. Хората, които получават припадъци, за съжаление, имат отрицателна прогноза за следващите в месеца. Независимо, че шансът за оцеляване не изглежда висок, той все пак е много по-висок с лечение, отколкото без него.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *