ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доброто настроение лекува болни стави

Оказва се, че антидепресантите са способни да облекчат симптомите на артрита. Взели участие 1800 възрастни пациенти, страдащи от артрит. А лекарствата против депресия ефективно отстранявали призна­ците на артрита при тях.

Освен това е показателен и друг момент – антидепресантите помогнали дори на тези болни, които не страдали от депресия, а само от болни стави. Това позволило да се направи изводът, че тези лекарства могат да се приемат за лечение на болните стави. Механизмът на действи­ето им тепърва предстои да се обясни.

Както е известно, депресията провокира много заболявания или ги задълбочава. Затова борбата с нея е важен момент от терапията на тези болести. Но се оказва, че антидепресантите влияят не само на психиката.

Те са способни да облекчават симптомите на артрита. Резул­татите от изследването на д-р Елизабет Лин са публикувани в популярно американско медицин­ско издание. Те са показали, че антидепресантите значително намаляват болките в ставите при артрит и увеличават тяхна­та подвижност. В изследването

А дотогава медиците препо­ръчват на пациентите с артрит да използват определени видове антидепресанти, които освен депресивните състояния успешно овладяват и хроничната болка.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *