Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при туберкулоза

–           Подбел:Вземат се по 50 г корени  и листа от подбел и се варят в 2 чаени чаши вода, докато водата намалее с една четвърт. Прецедената отвара се пие на гладно преди обед.

–          Слез: сварява се чай от слез и 1 и половина чаени чаши вода. Чаят се прецежда и се пие преди обед.

–          Планински очеболец: една- две супени лъжици ситно надробени коренища от планински очеболец се заливат с половин литър вряла вода и се варят 10 минути, след което се оставят да киснат 1 час. От прецедената отвара се приемат по 100 – 150 мл 3 пъти на ден преди ядене. Билката се прилага при кръвохрачене.

–          Пчелен клей, краве масло: един килограм краве масло се кипва на огъня в емайлиран съд, сваля се смесва със 150 ситно нарязан пчелен клей. Сместа се бърка 20- 30 минути при температура 80 градуса. От нея се приемат 2- 3 пъти на ден по 10- 15 г един час преди ядене. Лечението продължава 4- 10 месеца, като към края концентрацията на пчелния клей трябва да се увеличи с 10- 15 %.

–          Ябълки, тамян, небетшекер: издълбават се 4 ябълки, почистват се от семето и в кухнята се слагат 1 зърно бял тамян и по 1 бучка небетшекер. Ябълките се изяждат. Това се прави всеки ден в продължение на няколко месеца.

–          Мас, прясно мляко, захар: смесват се по 250 г чиста свинска мас, половин прясно мляко и 100 г захар. Сместа се слага на слаб огън и се вари, докато останат 300 мл, които се изпиват на 2 пъти през деня.

–          Пчелен мед, алое, зехтин, бреза, липа: вземат се по 1р 2 кг липов мед, 1 чаена чаша ситно нарязани листа от алое, почистени от бодлите, 100 мл зехтин, 25 г брезови пъпки и 10 г липов цвят. Медът се разтопява в емайлиран съд, без да се оставя да заври. Добавя се алоето и сместа се вари 5- 10 минути. Прецежда се, като останалото алое се изстисква с 2 чаени чаши вряла вода. След като поизстине запарката се прецежда и се смесва с изстиналия мед. Всичко се разбърква добре. Сместа се налива в тъмни бутилки и във всяка бутилка се долива зехтин. Преди употреба течността се разклаща. Приема  се по една супена лъжица 3 пъти на ден. Алоето трябва да е поне три годишно и да не е поливано поне 2 седмици преди употребата на листата.

–          Червен и жълт кантарион, бял равнец, синя тинтява, пелин: вземат се по няколко стръка червен и жълт кантарион, бял равнец, синя тинтява и пелин и се заливат с половин литър вода. Билките се варят, докато водата остане на половина. Отварата се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка сутрин и  на обед преди ядене.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *