ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки, които може да облекчат преумората и изтощението

–          Върбинка: една супена лъжица ситно нарязани стръкове от върбинка се запарват с четвърт  литра вряща вода. След като изстине, течността се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 2- 3 пъти дневно.

–          Джоджен: една равна супена лъжица стрити листа от джоджен се заливат с 1 и половина чаени чаши кипяща вода, покриват се с капак и се оставят да киснат 2 часа. Чаят се прецежда, разделя се на три части и се пие 3 пъти на ден преди хранене, без да се подслажда. Подходящ е при физическа и умствена умора.

–          Магарешки бодил: вземат се стебла от магарешки бодил, обелват се и сърцевината се изяжда. Необходими са около 10 стебла. Магарешкият бодил и най- полезен, когато вече има пъпки и расте край вода.

–          Ранилист: приготвя се отвара от 1 супена лъжица смлени стръкове и корени от ранилист и половин литър вряща вода. Вари се 5 минути, след което се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 2- 3 пъти дневно. Прилага се при изтощение.

–          Полски хвощ: взема се 1 супена лъжица изсушен  и стрит полски хвощ, залива се с 1 чаена чаша гореща вода и се оставя да престои известно време. Запарката се прецежда, подслажда се с мед и се пие по топла веднъж на ден.особено подходяща е при пролетна умора.

–          Солена вана: в пълна вана с топла вода се разтварят 2 килограма сол. Прави се баня, която действа ободряващо и освежаващо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 6 до “Билки, които може да облекчат преумората и изтощението

  1. Таня каза:

    разбирам.не са от най-евтините но пък явно стимулират функционирането на системите.

  2. Лили каза:

    от max potency пия. добри са много.освен витамини съдържат и много минерали,аминокиселини,лутиан за очите и други. избрат тези витамини,защото се грижат за целия организъм и подържат доброто функциониране на системите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *