Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при гастрит

–         Бял пелин: взема се 1 чаена лъжичка изсушен и стрит пелин и се залива с една и половина чаена чаши кипяща вода. Билката се оставя да кисне полови час, след което се прецежда, разделя се на три части и се пие сутрин, обед и вечер преди хранене.

–          Жълт кантарион: една супена лъжица ситно счукани стръкове от жълт кантарион се заливат с четвърт литра вода и се варят 10 – 15 минути. След като изстине, отварата се прецежда и с изпива на части за едно денонощие.

–          Сладник: приготвя се запарка от една две чаена лъжички счукани корени от сладник и четвърт литра вода и се варят 10 – 15 минути. След като изстине, отварата се прецежда и се изпива на части за едно денонощие.

–          Сладник: приготвя се запарка от една или две чаена лъжички счукани корени на сладник и четвърт литра кипяща вода, която се прецежда и се изпива на 3 пъти през деня.

–          Теснолистен живовляк: добре измити пресни листа от теснолистен живовляк се размачква, изцеждат се и получения сок се премерва и се разбърква с равно количество пчелен мед. Сместа се вари 20 минути на слаб огън. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно.

–          Вземат се 200 г листа от теснолистен живовляк и се варят 5 минути в полови литър чиста домашна гроздова ракия, след което сместа се прецежда. Пие се по 1 супена лъжица сутрин на гладно 1 час преди ставане.

–          Дюля: две чаена лъжички семена от дюля се заливат с 1 чаена чаша вода и се оставят да киснат няколко часа. След това течността се прецежда и от нея се пият по 2- 3 супени лъжици 3 пъти дневно.

–          Слез: използват се листата и цветовете на слеза. Една супена лъжица от изсушената билка се залива с четвърт литра вряща вода и се оставя да престои, докато изстине. Запарката се прецежда и от нея се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден.

–          Бяла върба: сутрин се изпива по 1 чаша чай от бяла върба. След това се изпива и една чаша прясно мляко.

–          Бял равнец, глухарче, лайка, къпина, камшик, резене, мента, жълт и червен кантарион: Вземат се по 15 г стръкове от бял равнец, 15 г корени  и стръкове от глухарче, 15 г цвят от лайка, по 10 г стръкове от червен и жълт кантарион, по 10 г листа от мента и къпина, 10 г плодчета от резене и 5 г стръкове от камшик. Една супена лъжица от билковата мес се залива с четвърт литър вряща вода и се оставя да престои  15 минути. Чаят се прецежда и се пие топъл 3 пъти дневно преди хранене.

–          Салеп: използват се грудките на салепа. Една чаена лъжичка от ситно счуканата билка се пуска в четвърт литра вряща вода и се вари от 5 до 10 минути. Запарката се прецежда  и се пие студена. Приема се 3- 4 пъти на ден по една кафена чашка.

–          Водно пипериче: приготвя се чай от 3 чаени лъжички нарязани стръкове от водно пипериче и половин литър вода. Вари се 15 минути, течността се прецежда и се изпива на 3 пъти на ден.

–          Мас, мед, ракия: смесват се по 1 чаена чаша чиста свинска мас, течен пчелен мед и слаба домашна ракия. Сместа се разбърква добре. От нея се приема по една супена лъжица сутрин, обед и вечер на гладно.

–          Лайка, мента маточина: вземат се по 2 чаени лъжички листа от маточина и мента и 3 чаени лъжички цветове от лайка. Варят се 2- 3 минути в две и половина чаени чаши вода, след което се оставят да киснат половин час. Течността се прецежда и от нея се пият по две винени чаши  3 пъти на ден преди ядене.  Отварата се приема леко затоплена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *