ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са причините за мастопатията

За пръв път лекарите споменават за мастопатията още в края на 19 век. Който не е запознат със симптомите на мастопатията е извадил голям късмет. Според статистиката проблеми с бюста има или е имала в даден период от живота си всяка втора жена. В ранния си стадий мастопатията съобщава за себе си с подуване и болки в гърдите непосредственно преди менструация. В по-късен стадий болката става постоянна и тогава безобидният сутиен, който носи всяка жена се превръща в оръдие на инквизицията.Заболяването започва със разрастване на съединителната и жлезистата тъкан във млечните жлези, като се образуват уплатнения и кисти. От клинична гледна точка мастопатията е два вида – дифузна и кистозна. При дифузната в млечната жлеза се напипват множество уплатнения. При кистозната те са единични – бучка, която обикновенно не е болезнена и може да ви уплаши, че е рак.

Медиците и до ден днешен нямат единно мнение от къде точно се появява мастопатията. Но все пак е доказано, че в повечето случай в основата и са ендокринни нарушения и по точно хормонален дисбаланс на женските полови хормони естроген, пролактин и прогестерон.

Други причини за появата на мастопатия може да са абортите, късното раждане, краткия период на кърмене, алкохол, тютюнопушене, стрес, нередовен полов живот както и травми и операции на млечните жлези.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какви са причините за мастопатията

  1. Pingback: Важно е да сме красиви, но и здрави | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *