Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Редовно пиене на вода – да, но как?

Истината е, че много често забравяме да пием достатъчно течности и най-вече вода. Много хора нямат изграден навик да я пият изобщо. В крайна сметка се получава, така че пием кафе, газирани напитки и алкохол, да не говорим за плодови сокове и чайове, мляко и един куп други възможности. Или също толкова често, не пием достатъчно течности и се дехидратираме, а това не е добре за нашето здраве.

Вие най-вероятно сте съгласни, че водата е много здравословна, но искате да знаете повече за това как да направите пиенето на вода ежедневен навик.

Ето няколко добри съвета:

Колко вода?
Това е спорен въпрос. Това, което е ясно е, че препоръката от 8-10 чаши на ден не е достатъчно пояснение, поради няколко причини: това количество включва всичкия прием на течности, включително храна и други напитки, а също така игнорира телесно тегло на човек, което е важен фактор в формирането на количеството, то също варира, ако сте болни или тренирате. Също така не е добре да се пие само, когато сте жадни – тогава вече сте дехидратирани. Най-добре е да се формира рутинна: една чаша, сутрин след събуждане, чаша с всяко хранене, чаша между храненията и не забравяйте да се пие преди, по време и след тренировка. Като цяло опитвайте се не ожаднявате.
Носете бутилка
За много хора е по-лесно да се сещат за водата, ако вече им е налята в шише, което им е пред очите. А в офиса може да държите чаша за вода на бюрото си, от която да пиете през деня.

Задаване на напомняне
Настроете часовника или мобилния си телефон да издава кратък звук на всеки час, може да си зададете периодично напомняне на компютъра си, така че не забравяйте да пиете вода.
Заместител
Ако обикновено си взимате газирани или алкохолни напитки, заместете ги с чаша вода. А ако държите на определена напитка към нея добавете и чаша вода.
• Филтър
Вместо да харчите много пари за бутилирана вода, може да инвестирате в един филтър за вашите домашни кранчета или  да си вземете уред за филтриране на вода. Това ще направи водата от чешмата с вкус като бутилирана на по-ниска цена.

Тренировки
Тренирането може да помогне да искате да пиете повече вода. Не е необходимо да пиете спортни напитки, когато тренирате, освен ако не го правите за повече от един час. Просто пийте вода. Ако ще тренирате, не забравяйте да пиете вода няколко часа преди това, така че тя да се изхвърли от тялото във времето и отново пийте по време и след тренировка.
Записвайте си
Това често помага, когато формираме нов навик, за да го следим – той повишава информираността и ви помага да се уверите, че сте в правилната посока. Пазете си малък дневник (може да се направи и фаелче на компютъра), който може да бъдат много прост, като отмятане на знак за всяка чаша вода, която пиете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Редовно пиене на вода – да, но как?

  1. Pingback: Защо е толкова важно да пием достатъчно вода? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *