ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вкусните продукти увеличават канцерогените в тялото

При производството на концен­трирани, удобни за приготвяне храни се използват различни консерванти и хранителни добавки, подобряващи вкуса и цвета им. Всичко това неиз­бежно води до увеличаване концен­трацията на канцерогени в организма – тези вредни вещества помагат на рака да се развие. Недостигът на груба съединителна тъкан води до хроничен запек, при който всички вредни вещества не се изхвърлят от организма, а продължават да се натрупват в червата и дълго време влияят неблагоприятно на тяхната лигавица.

Запекът се задълбочава от недостига на движение, от него често страдат жителите на развитите страни, тези, които не слизат от авто­мобилите си, дори когато отиват до магазина. И се получава един затворен кръг.

ЗАПОМНЕТЕ!

За да се измъкне човек от него, преди всичко е нужно да намали употребата на месо и жи­вотински мазнини. На организма са му нужни не повече от 30 до 50 г на ден. Става дума именно за месото, а не за колбасите, шункатаи кренвиршите. Тези полуфабрикати нямат никаква хранителна ценност, освен да замърсяват ор­ганизма с вредните си добавки и оцветители.

Нужно е през червата да преми­нава достатъчно количество съеди­нителна тъкан, тя като метла измита ненужните остатъци. Всички знаем източниците й – пресни плодове и зеленчуци. Няма да пренебрегнем и кашите: те осигуряват на организма витамини от групата В, а също и аскорбинова киселина, витамините Е и А, които потискат образуването на вещества, допринасящи за растежа на тумора.

Най-полезна за червата е овесената каша, но може да се редува с оризова, пшенична, от елда и др.

Може и да сме споменавали, но сме длъжни да изтъкнем, че алкохолът увеличава риска от развитие на тумор на дебелото черво.

Ако имате предразположеност към запек, изключете от менюто си силния чай, кафето, шоколада, варената оризова каша, белия хляб.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Вкусните продукти увеличават канцерогените в тялото

  1. Pingback: Страничните ефекти на вредните консерванти в храните | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *