ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко мита за акнето

Мит 1.Някои хора смятат, че ако изстискат пъпките ще се отърват по-бързо от тях. В действителност всички, които твърдят, че ако изстискате пъпките те ще си личат по-малко и ще изчезнат по-бързо, прават голяма грешка. Ако изстискате или спукате една пъпка, то тя щепочервенее, ще ви боли и най-вероятно ще се замърси. Може дори да се превърне в белег, който да ви остане на лицето за цял живот.

Мит 2. Пърженото и шоколадът предизвикват акне. Съвсем не. Десертът който сте изяли вечерта или двете парченца пица от миналата вечер нямат вина за пъпката , появила се на лицито ви днес. Храната, която сте консумирали, не е причина за акнето ви, но това не означава, че трябва да се храните нездравословни. Консумацията на разнообразна храна, като плодове, зеленчуци и млечни продукти с ниска масленост ще ви помогне да се чувствате по-добре и ще поддържа тялото ви силно и здраво.

Мит 3. Стресът предизвиква акне. Може би се безпокоите, че стресът на ежедневието ще доведе до появата на акне на лицето ви? Това притеснение е без основание. Ежедневните проблеми не предизвикват акне. Ако преживеете период с особенно силен стрес, като преместване в нов град или развод, кожата ви може да реагира като започне да произвежда по-малко подкожна мазнина, но това не означава, че ще имате пъпки.

Мит 4. Почернаването изчиства акнето. И да се изпържите на слънце няма да премахнете акнето от лицето си. Когато прекарвате повече време на открито и кожата ви почернява за кратко време, зачервяванията и предизвикани от акнето може да не са така видими. Но веднага щом почерняването избледнее пъпките ще си бъдат отново на мястото. А продължителното излагане на слънце без защита ще доведе до сухота, раздразнена или загоряла кожа, ако не и до появата на бръчки, дори и до появата на рак на кожата. Преди да излезете навън използвайте слънцезащитни кремове с не по нисък защитен фактор от 15. Използвайте продукти на които пише, че не предизвикват акне и не образуват тъмни петна по кожата.

Мит 5. Ще се отървете от акнето ако непрекъснато си миете лицето. Ако повярвате в този мит и почиствате кожата си интензивно и често, единственото, което ще постигнете, е да влошите състоянието й. Акнето не е в пряка зависимост от чистотата или мазнотата на кожата. Въпреки, че свръх мазната кожа и ежедневното натрупване на мърсотия по лицето трябва да бъдат почиствани, използването на крайни методи е противопоказно. Най-доброто решение е нежното почистване на кожата с мек сапун два пъти на ден. След като измиете лицето си, просто го почистете с чиста кърпа. Избягвайте грубото търкане и продуктите съдържащи алкохол, защото те ще направят кожата ви суха и раздразнена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *