Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнитотерапията помага при артритни заболявания

Понятието артрит всъщност включва повече от 100 различни медицински състояния, които причиняват болки в ставите и ограничена подвижност. Най-често срещаната форма на артрит е Остеоартрита.

Артрита засяга скелетно-мускулна система – частта на тялото където мускулната и скелетната система си взаимодействат. Най-често засяганото място в човешкото тяло са ставите, където има хрущял и синовиална течност. Артрита се появява при по-възрастни хора и развитието му може да бъде ускорено от нараняване или наднормено тегло.

Артрита може сериозно да влияе на кръвоснабдяването на засегнатата зона, поради блокирането на ставата причинено от възпалението. Възможността да се увеличи кръвоснабдяването към засегната зона може да доведе до облекчаване на болката, намаляване на възпалението и увеличаване на подвижността. Съществуват много видове терапии за стимулиране на кръвообращението, но най-популярната е Магнитната. Смята се че магнитотерапията повишава кръвообращението като стимулира движението на желязото в кръвта. Това по никакъв начин не може да навреди на организма и също така не може да се предозира с магнитното поле.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Магнитотерапията помага при артритни заболявания

  1. Pingback: Спасете ме от артритните болки! | Лекува нет

  2. Pingback: Д-р Десислава Герасимова: При обострен артрит не се провежда физиотерапия – може да се влоши? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *