Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Закъсняване на менструацията – природно лечение

Закъснението на менструацията е проблем, пред които са изправени много от жените. Закъснението на менструацията може да се предизвика от нарушение на хормоналния дисбаланс в организма на жените и може да се превърне в причина за развитието на много опасни болести. Забавянето на менструацията при жените се нарича аменорея. При закъсняване на менструацията се получава силна болка в гърдите, както и тежест в корема. Появява се чувство на апатия, също така закъснението на менструацията предизвиква и гадене. Забавянето на менструация може да се оправи с лекарства, но ако все пак не искате да приемате лекарства съществуват някои домашни средства, които може да ви помогнат да се справите с този проблем.

Пиенето на гроздов сок два пъти на ден може да ви помогне да регулирате месечния си цикъл. Не трябва да прекалявате обаче с приема на грозде и гроздов сок, тъй като това може да доведе до нежелани странични ефекти.

Магданозеният сок също е ефективно средство с което може да регулирате месечния си цикъл. Консумираите магданозен сок два до три пъти дневно за да получите желаните резултати.

Вземете семена от репички и ги смесете с малко вода, пасирайте ги да станат на каша, тази каша смесете с мляко да се получи гъст сок от него вземайте по веднъж на ден за да получите желания резултат.

Корен от горчива тиква смесете с малко вода, сместа трябва да е като каша от нея се взима сутрин и вечер в продължение на една седмица.

За да избегнете нередовната менструациа пиите чай от резене веднъж дневно.

Пригответе отвара от семена или листа от кориандър. Доказано е че кориандърът е много полезен при закъсняване на менструацията. Отварата от кориандър се пие веднъж дневно.

Вземете корени от смокиня, сварете ги с малко вода и след това прецедете отварата. От тази отвара се пие по веднъж на ден в продължение на няколко седмици, докато се нормализира менструацията ви.

Яденето на плодове от папая е най-разпространеният начин за регулиране на менструацията.

Приемът на сок от алое вера може да регулира менструацията и е предпочитано средсво при много жени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *