Домашни рецепти за лечение на напукани пети

Напуканите пети са проблем при много хора най-често обаче се срещат при жените.Освен, че е козметичен това е издравен проблем, който трябва да се лекува. Причините за напуканите пети са суха кожа на петите и ходилата, затлъстяване, носене на сандали и чехли и не на последно място гъбички.

Съществуват много методи за лечение на напукани пети, които успешно може да прилагате и у дома.

Никога не излизайте с боси крака използвайте чорапи.

Направете си паста от зрели банани, която да прилагате в областа на напуканата кожа на петите. Тази смес оставете за около 10 минути на проблемните места и след това изплакнете обилно.

Потопете си краката за около 30 минути във вода, която да съдържа сок от лимони. Тази терапия се прави една седмица.

Смесете една чаена лъжичка вазелин със сока от един лимон. Втрийте тази смес в областа на напуканите пети, оставете я да попие това много помага при напукани пети.

Прилагайте редовно смес от глицерин и розова вода върху напуканите пати, това прави кожата там по мека и еластична.

Смесете равни количества парафин и синапено масло, наложете проблемните места и оставете тази смес да действа през цялата нощ. На сутринта изплакнете обилно с вода, тази терапия трябва да продължи най-малко 10-15 дни.

Преди лягане винаги миите краката си с хладка вода, след което ги намажете с вазелин и обуите памучни чоропи за през ноща. На сутринта отмиите вазелина, тази процедура се прави около 15 дни.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно » Мъжете и жените

Автор

1 Коментар »

  1. [...] да се възползвате от чудесните качества на вазелина още [...]

    Коментар by Вазелинът предпазва и омекотява кожата — 09.08.2013 @ 9:58

Напишете коментар


Още по темата

Вашите напукани пети ще оздравеят с помощта на аспирин

През зимата напуканите пети се появяват, защото краката стоят затворени в дебели ботуши и обувки. През лятото страдаме от напукани пети, защото ходим боси, но и поради здравословни причини

Две лесни рецепти за лечение на напукани пети

Напукани пети са доста неприятен здравословен проблем, защото късат чорапи и чорапогащи, а понякога пукнатините са толкова дълбоки, че петите започват да пускат кръв

Изпитани средства против напукани пети

Не само през лятото много хора се оплакват от напукани пети. Има случаи, в които декоративната козметика не помага, затова се доверете на тези изпитани средства

Рецепта за мазоли прави петите гладки и премахва болката в краката

Трябва ли да се лекуват мазолите на краката? В повечето случаи не само трябва, но е наложително и затова първата помощ при мазоли са народните средства и рецептите от бабиния тефтер напукани пети, кокоши трън

Имате напукани пети? Решението е бананова каша!

Изсушаването на кожата обикновено става причина за преждевременното й стареене. А когато това се случва в областта на петите, се появяват пукнатини.

Ето как народът спасява напуканите си пети!

* Лечение със спирт, рициново масло, талк и лайка. Нужни са една супена лъжица спирт, толкова рициново масло, 4 чаени лъжички талк и една чаена лъжичка цвят от лайка, стрит на прах. Краката се накисват в топла вода и сапун и добре се изтъркват с пемза. Подсушават се и се намазват отначало със спирт, а после с рициново масло. Талкът и стритата на прах лайка се смесват и с тази смес се пудрят намазаните пети. Обува се мек памучен чорап.

Как да направим петите си меки и здрави?

Забравяме тази част от тялото си, от която зависи стойката ни, способността да се движим леко и елегантно. Зависи – ако щете – самочувствието. Само си представете чифт напукани пети, които няма как да скриете в леките летни сандали!

Напукани пети: това може да е сигнал за сериозна болест!

Петите могат да се напукат и ако е нарушена циркулацията на кръвта в долните крайници. По напуканите пети може да се открие, че сърдечно-съдовата ви система не работи нормално.

Мазничко за напукани лакти и пети

Когато се грижим за кожата на тялото си, нарочно или не забравяме участъците около лактите и колената

Какви болести причиняват паразитите в червата?

В западния печат още в края на 80-те години на миналия век се появи­ха съобщения за това, че практически всеки човек е носител на някакви па­разити – микроби, вируси, хелминти. Те живеят за сметка на „хазяина си” и са причина за много хронични заболявания.

Мехлеми при напукани пети

100 грама моркови се настъргват, поставят се в стъклен буркан и се заливат с 500 мл слънчогледово олио. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място. Прецежда се . Вечер се мажат петите.

Лечение на напукани пети

Вземат се 3 листа иглолистен жиловляк и се смачкват, докато станат на каша, която се слага върху лист от широколистния жиловляк. След това се залепва за петата и се завързва добре с бинт. Отгоре се обува чорап.