ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Множествената склероза води до инвалидност

Множествената склероза няма никакво отношение към баналната разсеяност на човек, за когото често казват “този вече има склероза”. Тя се среща по-често при младите хора, а не при старците.
Това е много тежко заболяване на централната нервна система, което е свързано с различни неврологични симптоми и за няколко години довежда човека до инвалидност. Първите прояви на болестта се забелязват при хора от 20 до 40 години. Тревожен е фактът, че през последните години се наблюдава растеж на заболяемостта от множествена склероза. И, за съжаление, постоянно се разширяват възрастовите рамки на болестта.
Състоянието, при което с възрастта започва да забравя, може да се дължи на атеросклерозата-съдово заболяване, към което са предразположени възрастните хора. Докато при множествената склероза се увреждат не кръвоносните съдове, а миелиновата обвивка на нервните влакна на главния и гръбначния мозък. Болестта е получила такова наименование, защото симптомите и засягат от увреждането на различни зони на нервната система. Освен това при повечето болни тези симптоми възникват с различна периодичност. Затова сякаш заболяването е “разпръснато, размножено”. В пространството и времето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Множествената склероза води до инвалидност

  1. Лозана Митова каза:

    Аз страдам от множествена склероза, която диагностицираха през август миналата година. Казаха, че съм я имала отпреди 10 години, когато имах очен неврит, заболяване, което било първият симптом на болестта. Пристъпът при мен се изрази в 12-дневен световъртеж. Важното е, че светлият период в моя случай е бил 10 години. И че множествената склероза в 80% от случаите не води до инвалидност. При нея има значение кои дялове на мозъка са засегнати. И в много малко случаи човек се инвалидизира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *