Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК”: Уролог искаше да ми оперира бъбрека, без да се налага!

Продължаваме поредицата от материали за докторския черен списък.

Започнахме нова рубрика, посветена на лекарски­те гафове. В Мрежата от месеци насам ежедневно се обогатява т.нар. Черен списък с имената на лекари, ко­ито по един или друг начин са навредили на споделилите опита си, констатират репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (19  брой/ 09.05.2011 г.)?

Тук-там из форумите се срещат и добри думи за доктори, които ще отделим в друга публикация, посветена на Белия списък с лекарски имена.

Днес обръщаме специално внимание на уролозите. Призоваваме читателите да обогатят имената и в двата списъка с конкретни истории, преживени от тях или техни близки. Може да изпращате сигнали и мнения по темата в полето за коментари.

Младата жена решила да отиде на профилактичен пре­глед при уролог, без да има конкретни оплаквания. Взе­ла направление от личната лекарка и си записала час за консултация за 18 януари т.г. 6 Медицински център „МЕД 1″ в ж.к. „Младост 1″. Имала „щастието“ да я прегледа д-р Роберто Бечев.

„Същият ми „орткри” камък в десния бъбрек, с размери 23 мм, както и остатъчна урина в пикочния мехур – т.е. задържам урина по неясни за момента причини. За да се установят причинителите на тези оплаквания, той ми издаде направление за 4-та градска болница, където рабо­ти в Урологичното отделение, с мнение за прием в болница. Обясни ми, че трябва поне 2 дни да остана там, за да се направят редица изследвания и евентуално операция“, пише в писмото си Михайлова.

Тя, разбира се, се притесни­ла от неочаквания здравосло­вен проблем, който се появил, и перспективата за операция на бъбрека. Споделила с шефка­та си за проблема, тъй като трябвало да обясни защо се налага да отсъства от рабо­та. Тогава работодателката на жената я посъветвала да потърси консултация с доц. Борис Богов от Клиниката по нефрология в Александровска болница. Таня размислила и решила да не слуша съветите на д-р Бечев, да не постъпва веднага в 4-та градска бол­ница, а да се консултира и с препоръчания й доцент.

„Така 2 дни след прегледа ми при д-р Бечев се оказа, че няма и помен от камък в бъбрека с големина от 23 мм, нито задържам урина. Т.е. не се налагаше операция! А аз се подготвях именно за такава интервенция, която щеше да напълни джоба на поредния алчен и нeдoбросъвестен „лекар“!!! Не знам какво да кажа, освен да ни пази Господ от такива „лекари“, поло­жили Хипократова клетва“, завършва писмото си столичанката.

Ето поредните имена на „сгафилите” доктори с бели престилки:

  • Д-р Надежда Иванова – ДКЦ-„Младост“, написано от bebochka, фоксче
  • Д-р Нели Николова – педиатър в 12-то ДКЦ в „Люлин“ – из­праща rozibozi
  • Д-р Огнян Радев – 15-то ДКЦ в София Д-р Парлапанова – акушер-гинеколог – Втора градска болни­ца, написано от Yanoren
  • Д-р Папукчиев – 25-то ДКЦ в столицата, пише 4arisima
  • Д-р Полина Геловска от МЦ „Лора“ в София – пише napetia
  • Д-р Попов от АГ-болница „Шейново“ – пише vasara
  • Д-р Петьо Цанев – „Пирогов“, изпратено от klaris
  • Д-р Паликов – гинеколог от 15-то ДКЦ, пише Maguie
  • Д-р Ризова – педиатър и джипи в 13-то ДКЦ и лаборатория „Лозенец“ в София – пише Шанова
  • Д-р Росица Въгленова – гинеколог с кабинет в ж.к. „Левски“, във филиала на 18-то ДКЦ – пише pinky winki, mi6imadi, kalli
  • Д-р Росица Колева – гинеколог от болница „Токуда“ – изп­ратено от mimozinq
  • Д-р Русева – офталмолог в Първа и Трета градска болница – изпратено elito-3
  • Д-р Светла Иванова – гинеколог от „Спектромед“ – ВМА-пише virany, mi la moja
  • Д-р Стойчева – личен лекар в Студентска поликлиника в София – написано от мегитав
  • Д-р Стефан Стамболов – джипи от 30-то ДКЦ, ж.к. „Обеля 2“, допратено от репеюре_сгцг

Материалът е от в-к „Доктор”

(19  брой/ 09.05.2011г.)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 13 до “В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК”: Уролог искаше да ми оперира бъбрека, без да се налага!

  1. Hıja каза:

    Тарев уролог Пловдив работи в Медлайн той за мен е в черен списък не го е срам да си играе с хората не разбира от нищо боклук такъв осакати ме на млади години алчен за пари тази диплома да си бърше гъза дано да бере душа някъде си

  2. Мима каза:

    Доктор Тарев уролог в Пловдив сега работи в Медлайн пазете се от него той не е доктор осакати съпруга ми проклинам го .
    Той за мен не е доктор изобщо не разбира от нищо шарлатанин гледа само да вземе колкото може пари от хората

  3. Ана Иванова каза:

    Черна точка за Карачонов. Няма да ви излекува, ще ви пусне изследвания, които може би ще са верни, но дотам! Стриват 200 лв, прегледът е още 60. Ще се опита да ви продаде добавки – поне за още 150 лв, и антибиотик предписва, без изобщо да има нужда, окото му не мига, а от това дори не печели. Пуска редовно постове от чуждо име в интернет пространството – суперлативи разбира се. След това като отидете на свестен уролог се оказва, че го знаят по име и … Че много пациенти са минали първо през него. Обявен е за измамник от нормалните лекари, с други думи.

  4. Ростислава каза:

    Д-р Татяна Немирникова, дерматолог в 12 ДКЦ София. Понеже няма никаква информация за нея,реших да напиша моето. Отвратително отношение,безкраен непрофесионализъм. Случайно отидох при нея и не бих повторила. Некадърна и арогантна жена! Може би затова няма и опашка пред кабинета и.

  5. Удефектен каза:

    Тарев от Пловдив уж уролог проклинам го осакати ме само да вземат от клиничните пътеки пари та дътжат в болницата и после айййде навън да ти преседнат някой ден тия пари дето ги вземаш от хората и ги осакатяваш долен мръсник

  6. михаил костов каза:

    Категорично не съм съгласен с отрицателният коментар за доктор Хари Станчев. Преди около 20 дни ми направи урологична операция, след която се чувствам чудесно. Отнесе се с мен изключително човешки и хуманно, през целият след оперативен период ме следеше, предписваше необходимите лекарства и ми даваше напътствия за по бързо преодоляване на болката и дискомфорта.

  7. Vivian M. каза:

    Не ходете при д-р Хари Станчев (Окръжна болница – гр. София). Съпругът ми отиде там с направление за урологичен преглед. Преглед нямаше. Докторът директно ни изпрати в лаборатория „Санте“, с която очевидно си имат вземане-даване. Според думите му, не можело да направим изследванията безплатно с направлението или в друга лаборатория, защото „Само на тази вярвам.“ Лабораторията е най-мизерната, в която сме били. Резултатите се бавят и обикновено ти ги диктуват по телефона. В крайна сметка след като олекнахме със 70 лв. за пълни изследвания, изолираха хламидия. Последва втори преглед, при който д-р Станчев погледна резултатите и изписа на съпруга ми да пие 20 дни доксициклин. Опитахме се да разпитаме дали хламидията е заразна, трябва ли и аз да пия антибиотик, може ли да има последици, защото планираме бебе, а д-р Хари Станчев каза лаконично: „Ми може и да е заразно. Ако искате се изследвайте и вие, че да не стане мазало“. Просто съм възмутена! Досега винаги сме ходили на частни прегледи, но понеже планираме бебе, решихме да спестим пари и да идем на лекар с направление. Повече никога няма да правим тази грешка – не стига, че ни извиха ръцете да ползваме мизерната „Санте“, но и накрая това подобие на лекар не отговаря на елементарни въпроси като това дали хламидията е заразна, дали трябва и аз да приемам антибиотик и т.н. А най-много ме е яд, че в направлението „лекарят“ е описал, че е провел прегледи и изследвания, които изобщо не е правил. Утре сме при нов лекар. Репихме да не пием изписаният доксициклин, след като фармацевтката от аптеката 3 пъти се кобсултира с колеги, за да пита дали е възможно на един човек да му изпишат ей така 20 дни доксициклин без нищо друго… Думи нямам!

  8. Ива каза:

    Най-некадърната лекарка, при която имам нещастието някога да съм ходила е др. Кукуряшкова в 25 -то ДКЦ. Тя спокойно може да бъде окачествена като срам за лекарската професия. Абсолютно и тотално некомпетентна. Трябва да и отнемат правото да практикува.

  9. оки каза:

    НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ДР.Тарев уролог в Пловдив вмессто да излекува пациентите си ги осакатява но си взема парите само си пълни джоба с пари.НЕ ХОДЕТЕ ТОИ ЗА МЕН НЕ Е ДОКТОР МНОГО ХОРА СЕ ОПЛАКВАТ ОТ НЕГО

  10. antaliq каза:

    Др. Полина Геловска не става, само те претупва и внимание никакво, не ходете при нея и да имате проблем едвали тя е доктора който ще го открие, много е зле

  11. Riddick каза:

    „Д-р Русева – офталмолог в Първа и Трета градска болница – изпратено elito-3“
    Който е написал това е неинтелигентен индивид.Мога да кажа,че Д-р Русева е най-добрата лекарка която съм познавал.Тя спаси очите на 2-рата ми братовчедка като беше малка,като й направи операция дето други лекари не я направиха.Журналиста дето е направил тая статия да иде се гръмне защото не е хубаво да оплюва най-добрата лекарка по очни болести.За некоректен лекар мога да ви кажа доцент Попов от Полмологията в МВР болница бях един път при него в критично състояние и тоя лекар ме изхвърли от отделението,а тоя лекар е превърнал отделението в старчески дом приема възрастни хора срещу заплащане да стоят зимата в отделението,източва здравната каса като прави по няколко ненужни изследвания като рентген,скенер и други такива.

  12. Pingback: Доцент от „Пирогов” откри грешка на пловдивски колега | Лекува нет

  13. deni каза:

    Не ходете при д-р Геловска: добри страни не мога да посоча! Не ходете при нея!
    Лошите страни са че почти никакво внимние не обръща, бях при нея на женска консултация по време на бременността. Ходих при нея до края на 4 месец, нито веднъж не премери кръвното, само веднъж ми сне мерки от таза, нищо не обяснява и гледа все да те претупа!
    Казах й още като установи бременността, че съм имала котка, но съм я махнала, й я попитах ще пука изследване за токсоплазмоза, те отговори че има време и ще го пусне! Хайде сега познайте за 4 месеца ходене при нея дали ми пусна това изследване – НЕ! Отделно, че бях при нея по здравна каса, а си платих всички изследвания дори и тези които НЗК ми поема! И освен всичко останало за 4 месеца един път не ми взе проба за цитонамазка!
    Много си изпатих от нея! Дори като се отписвах от при нея си поисках картона и изследванията за които общо бях дала околоо 200 лева, нищо че не трябваше да го плащам, тя ми върна нито картона нито изследванията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *