ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни и вредни храни при хора с ревматизъм

Хората, които страдат от ревматизъм освен лечението, което провеждат трябва да спазват и определена диета за да може да излекуват успешно това заболяване.Препоръчва се в началото при започване на диетата хората страдащи от ревматизъм да пият само вода и сокове без да приемат храна. Това трябва да трае около3-4 дни.

Храните, които се препоръчват при ревматизъм са:

Сурови картофи: Сокът от сурови картофи трябва да се консумира непосредствено преди ядене. Сокът от суровите картофие с високо съдържание на минерални соли, които може да намалят болката и дискомфорта причинени от ревматизма.

Горчива тиква: Сок от този зеленчук се смесва с една лъжица мед. Хора с ревматизъм трябва да взимат тази смес в продължение на три месеца всеки ден преди хранене.

Целина: Екстракт от целина е много по ефективен от приема на други зеленчуци, а натрошени семена от целина може да се използват, като подправка в храната. Ефекта се проявява след 3-4 месеца.

Лимон: сокът от два или три лимона дневно успокоява болките предизвикани от ревматизма. Приема се всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

Полезни храни при ревматизъм са и тлъсти риби, рибено масло, зехтин, орехи, храни богати на омега 3 мастни киселини или омега 9 полинеаситени мазнини те намаляват възпалението и болката. Като се добавят тези видове мазнини във диетата на хора страдащи от ревматизът, трябва да се намали приема на дуги мазнини за да не се получи вредно натрупване на мазнини в организма.

Има и храни, които хората с ревматизъм трябва да избягват. Това са соево масло и царевично олио, тъй като тези видове мазнини увеличават възпалението. Хляб и продукти произведени от зърнени култури. Не трябва обаче тези храни напълно да се изключват, тъй като са полезни за организма. Когато се намали приема на хляб и зърнени култури трябва да се увеличи приема на картофи, боб и грах.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Полезни и вредни храни при хора с ревматизъм

  1. Pingback: Тези подправки лекуват | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *