ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако често ви мъчи тежко главоболие…

Главоболието е може би най-често срещаното оплакване, което спохожда хората. Главоболието може да бъде както симптом на друга болест (травма, инфекциозна болест, неврологичен проблем и т.н.), така и самостоятелно заболяване (напр. мигрена, тензионно главоболие и клъстерно главоболие).

Най често срещаното главоболие тензионното. То е най-често причинено от Преумора, безпокойство, стрес, умора и др. подобни. Болката е предимно в слепоочията или в тила, описва се като продължителна тъпа болка.

В други случаи неприятното, пулсиращо усещане в главата може да е мигрена, но ако не е съпроводено с другите симптоми на мигрената (като замъглено на зрение), внезапната и силна болка (имаме в предвид абсолютно най-лошото главоболие в живота ви) може да е причинено от мозъчен аневризъм. Тези артериални подувания се появяват при около 5 % от хората, но в по-голяма част от случаите не причиняват неприятности. Човек може никога да не разбере че има аневрзъм докато той не се спука. Ако това нещо се случи, изтичащата кръв може да засегне останалите тъкани (причинявайки силно главоболие) и да спре притока на кислород до това място. Пушенето и фамилната обремененост са фактори, които увеличават риска.

Спукания аневризъм може да причини мозъчно увреждане само за минути, затова трябва да се реагира на време. Вашия доктор може да ви направи снимка на главата и ако има кръвоизлив ще се наложи спешна операция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *