ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стресът може да се овладее бързо и лесно, и то без лекарства

За да ликвидирате възникналото стресово състояние или да овладеете до голяма степен все. по-нарастващата депресия, съвсем не са нужни антидепресанти или седативни медикаменти.

Чуждестранни неврофизиолози съставиха и публикуваха списък на немедикаментозните сред­ства, които могат да се противопоставят на тези болести – защото това наистина са заболявания, особено депресията. Опитайте, със сигурност ще се почувствате по-добре.

Колкото и да е странно, на първа позиция в спи­съка съгласно проведените изследвания е четенето на любима литература. По време на четене стре­совото състояние се понижава с цели 68%. Ако се зачетете в книга с интересен сюжет или такава, която развива и засилва вашето въображение, то само след 5-6 минути пулсът ви ще се нормализира, а мускулите ви ще се отпуснат от напрежението.

След проведените тестове и занимания учените поставят на второ място слушането на любима музика – това намалява стреса с 61 %.

Ако изпиете чашка чай или кафе, вие ще намалите вредното стресово състояние с цели 54% – и това е третото място в списъка.

Много добре повлияла на състоянието и само­чувствието на участниците в изследванията бав­ната разходка на открито.

И накрая ще споменем компютърните игри и видеоигрите. Тяхното влияние не дава очаквания резултат. Независимо че повишават настроението и нормализират мускулния тонус, те не могат да хармонизират пулса.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *