ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява магнитотерапията

Клонът на медицината, която се занимава с използването на магнити, за да лекува болести при човека се нарича магнитотерапия. Той се приема както за наука така и за изкуство, тъй като включва знания за човешкия организъм, различни заболявания и тяхното лечение с подходящи магнити. В резултат на това магнитотерапията играе важна роля при лечението на психически и физически нарушения, чрез излагане на магнитни полета.

Магнитите, използвани за магнитна терапия, са проектирани да си взаимодействат с енергийната система на тялото и имат голямо влияние върху клетъчни и биологичните дейности. Има две теории, които изясняват действието на магнититотерапията. Според първата теория, когато магнитите се поставят на по-голяма площ по тялото, нервите се стимулират и по този начин действат, като естествени болкоуспокояващи в организма. Оттук се смята, че магнитите се използват за облекчаване на болката. Друга теория за лечебната сила на магнитите, е че поставянето им на болезнените места по тялото води до повишен приток на кръв и кислород и увеличава производството на топлинна енергия. Този голям приток на кислород и кръв в тъканите води до ускоряване на лечебния процес.

Магнитотерапията включва редица стъпки, в началото пациента се разпитва подробно за неговия проблем, след което се определя подходящото лечение. Продължителността на лечението с магнити се определя от фактори, като възраст на поциента, индивидуалната му чувствителност към магнити, както и вида и продължителността на заболяването.

Има редица предпазни мерки, които трябва да се спазват при използване на магнити. Някои от тях са:

• Да не се поемат всички хранителни продукти или студени напитки, след или по време на прилагането на магнити. Това се отнася и за студените и топли бани.

• Прилагането на магнитите трябва да се избягва два часа хранене.

• Да не се прилагат силни магнити на чувствителни органи, като мозъка например.

• При бременните жени не трябва да се прилагат силни магнити.

• Магнитната вода трябва да се приема в ограничено количество и трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

• Магнитите да се държат далеч от места с повишена влажност.

Магнитната терапия е под постоянно наблюдение и развитие и се оказва, че е доста полезна за лечението на различни болести такива, в които традиционната медицина се е провалила. Терапията с магнити осигурява естественно облекчаване на болката, предизвиква по-добър сън и няма никакви странични ефекти. Тя дори се оказва полезна при лечение на заболявания като рак, умствени заболявания, депресия и т.н.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *