В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК: Зъболекари ме изгониха да си умирам вкъщи!

Продължаваме поредицата от материали за докторския черен списък.

Започнахме нова рубрика, посветена на лекарски­те гафове. В Мрежата от месеци насам ежедневно се обогатява т.нар. Черен списък с имената на лекари, ко­ито по един или друг начин са навредили на споделилите опита си, констатират репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (16 брой/ 18.04.2011г.)?

Тук-там из форумите се срещат и добри думи за доктори, които ще отделим в друга публикация, посветена на Белия списък с лекарски имена.

Днес обръщаме специално внимание на зъболекарите. Призоваваме читателите да обогатят имената и в двата списъка с конкретни истории, преживени от тях или техни близки. Може да изпращате сигнали и мнения по темата в полето за коментари.

Всичко започнало през февруари миналата година, когато Елена решила, че е край но време да си опра ви зъбите. От години нямала почти никакви зъби в устата си – разполагала само с 4 долни зъба, храненето било мъчение, в продълже­ние на часове, защото не можела да дъвче, но отлагала посещението при стоматолог пора­ди липса на средства. Майка й продала малък апартамент, откъдето семейството заделило пари за зъбите на жена­та. Тя проверила докъде са стигнали съвремен­ните технологии и се спряла на имплантанти, тъй като не искала сва­лящи се протези „като на бабите”. Отишла в кабинета на д-р Христо Христов, специалист по дентална хирургия, по препоръка на позната.

„Направи ми разрез на целия ляв венец, по протежение на бузата, до кост! Оголи костта, за да се вземе мярка.

БОЛКАТА Е ЖЕСТОКА – НАПРАВО МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕШ В ШОК ОТ НЕЯ

Аз не знам дали има човек, който да се съгласи на това нещо, ако му бъде обяснено предварително. На мен не ми обясни какво смя­та да прави. А то си е като средновековна инквизиция направо – да стържат костта на жив човек. При поло­жение, че има толкова безболезнени и бързи методи за поставяне на импланти – да се реже целия венец, до кост! Жива съм като, по чудо. Започнах да се подувам още същата вечер след операцията. Беше ми зашил венеца за буза­та, не можех въобще да си отворя устата, не смеех да се погледна в огледалото”, разказва развълнувано Елена.

На следващия ден тя отишла в кабинета на д-р Христов, защото ис­кала да й изпише анти­биотик – страхувала се да не стане инфекция от раната. Стоматологът обаче не й предписал лекарство, та жената се принудила да си купи сама антибиотик. Ходи­ла при личната докторка, която се уплашила, като я видяла с подуто лице. Дала й направле­ние за спешен прием в Клиниката по лицево- челюстна хирургия на Стоматологичния факултет и настояла да отиде веднага там.

„Платих 2000 лв. предбдително, още преди да седна на зъбо­лекарския стол. В деня на операцията платих още толкова. Имам до­кументи за това. Знам, че имплантите, са скъ­пи, но не знаех, че ще ми слага някакви Шини, да ми взима мярка, да ми реже венеца и т.н.Част от парите бяха за горните зъби, Които трябваше да подготви, за да се поставят коронки. Така или иначе ТОЙ НЕ НАПРАВИ И ГОРНИТЕ ЗЪБИ, защото ми сряза венеца, аз се влоших и не отидох изобщо при него отново. След като Не се явих до 10-я ден, за да ми извади конците от операцията, той ми върна по пощата само 1800лв., тъй като бил поставил половин имплант – забележете. Останалите пари не ги видях повече.” – допълни Богоева.

След като личната лекарка я пратила в „Лицево-челюстна хи­рургия”, тя отишла, но не я приели. Елена по­дозира, че д-р Христов, който работи и там, е предупредил колегите си да я върнат от клиниката.

„Не ми се вярваше че доктори може да вършат такива работи но това е истината Имах направление,, бях в тежко състояние, но те ме изгониха да си умирам вкъщи, там да си пия антибиотика Върнаха ме буквално от вратата. Играят си със здравето и живота на хората”, с мъка си спомня жената.

Прибрала се вкъщи, пила лекарства и ожи­вяла само с Божията по­мощ, както казва днес. После отишла в частна клиника в Кюстендил, където я пратила нейна позната. Там й постави­ли нови зъбни протези, за което платила до­пълнително, разбира се. „Толкова съм се напати­ла от зъболекари, че не искам повече да ги видя до края на живота си. За мен този д-р Христов е отвсякъде за черния спи­сък с лекари, причинили проблеми на пациенти”, заключава Богоева. Тя се е консултирала дали може да заведе дело срещу него за парите, които не й е върнал, но се уверила, че няма как да го спечели, тъй като не разполага с докумен­тация за патилата си.

 ОЩЕ ОТ ИМЕНАТА В ЧЕРНИЯ списък:

 • Д-р Мария Тошева Йотова – зъболекар в Студентска поликлиника в София – изпратено от Aelita_24
 • Д-р Дица Цачева от 7-ми ДКЦ в София – изпратено от мама Matsa
 • Д-р Дьрвеняшка от МЦ „Уромед” – пише geribg
 • Д-р Евдокия Маркова от АГ-болнйца „СВ. София” в столицата и МЦ „ХИПОКРАТ” – изпратено от iva_prety, Радостина
 • Д-р Елена Иванова – педиатър в МЦ „Сана” – пише karrita
 • Д-р Елеонора Цандева, работи в 12-ти ДКЦ – изпратено от Тути*фрути
 • Доц. Емилова от „Майчин дом” – София – пише ира79
 • Д-р Жасмина Михайлова – химиотерапевт и хематолог от ВМА – изпратено от fanimaya
 • Д-р Живка Карагьозова – „Майчин дом” – София
 • Д-р Иван Диков – АГ-специалист в „Майчин дом”, после и в болница „Токуда” – пише babies, Benii, denti
 • Д-р Иван Димитров – АГ-специалист, приема в частен кабинет на ул. „феликс Каниц” №11 в София – изпратено от triffy, sladkish4e
 • Д-р Иван Василев Димитров и акушерките на МЦ „Св. Димитър”,- написано от GIUUA
 • Д-р Ивет Райчева – от „Майчин дом” – пише Тутц*Фрути
 • Д-р Иво Попов – джипи от поликлиниката на ВМА – из­пратено от radi81
 • Д-р Иво Тодоров – АГ болница „Св. София” – изпратено от Stasi Georgieva, ира79
 • Д-р Катя Сапаревска; педиатър в 23-ти ДКЦ – s+chris ,
 • Д-р Калева – невролог в МЦ „Детско здраве – marinarina
 • Д-р Костова – Първа АГ „Св. София” в кв. „Красна поляна” + в МЦ*Св. Димитър”
 • Доц. Ковачева, гастроентеролог – изпратено от Ивон, Moonlight
 • Д-р Костадинка Атанасова Пенджакова от МЦ „Детско здраве” – написано от alex4o
 • Д-р Кукуряшкова – акушер-гинеколог от 25-ти ДКЦ в София – пише Marleen
 • Д-р Кънчева – специалист уши-нос-гърло в „Царица Йо- анна – ИСУЛ” – изпратено от JH2003, jmoto -
 • Д-р Лилия Томерова – гинеколог от МЦ „Медика” в жк. „Красна поляна” – пише „Мишле”
 • Д-р Лазарова – акушер-гинеколог в болница „Токуда” – изпратено от sladkish4e
 • Д-р Любомир Иванов – гинеколог в болница „Доверие”- от ДаниМакс
 • Д-р Любен Каранов – кабинет на бул „Прага” №11 – пише Lj_n_g
 • Доц. Мария Узунова – специалист невролог – педиатрия, МЦ „Детско здраве” – пише pipiota71
 • д-р Михайловска, стоматолог, работи в кв. „Люлин” в София – пише bifana

 По материали на вестник „Доктор”- (16 брой/ 18.04.2011г.)Публикувано в категории: Здравословен живот » Зъби и устна кухина » Любопитно

Автор

58 Коментара »

 1. Към черния ви списък бих пробавила и стоматолози от Пловдив:
  Д-р Дафина Костова кабинет с нерегистрирана практика
  д-р Десислава Кирова

  Коментар by Дани Маринова — 15.05.2011 @ 1:17

 2. Аз също бих прибавила към черния ви списъки стоматолог от Дупница Д-р Карастоянов

  Коментар by Василка — 21.05.2011 @ 9:14

 3. Do Dani Marinova
  Kazvam se Dafina Kostova,Plovdiv.
  Uvazaema Dani Marinova
  Ne Vi poznavam.Mnogo e lesno da razberete dali edin stomatolog ili negovata praktika sa legitimni Proverete ,molya ,v elektronnite spisaci na Zabolekarski sauz,Otdel Zdraven-Plovdiv,kakto i v Agenciya za vpisvaniyata.
  Mezhdu vprochem e dobre pacientite da proveryavat informaciyata Zapovyadaite da se zapoznaem Shte imate vazmozhnost da se ubedite sama v legitimnostta na praktikata Hubav den!
  Dr Dafina Kostova :) ))

  Коментар by Dr Dafina Kostova — 25.05.2011 @ 18:05

 4. аз бих прибавила и ортопеда от габрово д/р Резкулах Самим РАФИКИ

  Коментар by stefa — 15.08.2011 @ 23:52

 5. До Дафина Костова

  “Доктор” Костова,

  Сигурен съм че и за мен ще кажете че не ме познавате, но е много по–удобно да се отрича особено като си усъкатявате пациентите. От хамалско ви слагане на коронка се наложи да ми вадят два зъба и операция на коста. Грамотите тапицирани по стените ви могат да впечатлят само селски домакини, но не правят от вас професионалист. Дипломите от семинари не лекуват.

  Няма да е зле и да се научите да давате касови бележки за да могат усакатените хора от вас да си търсят правата по легален начин.

  Коментар by Георги Запрянов — 04.09.2011 @ 20:05

 6. Към черния списък бих прибавила доц.Иван Филипов от клиника “Авангард” Пловдив.Съжалявам, че той обучава студенти, не винаги лъскав кабинет лекува зъби. Повече приказва отколкото да работи. Каквото ми е направил всичко е паднало. Не издава касови бележки.Повече го интересуват парите отколкото лечението на пациента.

  Коментар by Димитър — 20.12.2011 @ 12:38

 7. [...] думите на пациентите.Ето част от имената, класирани вДОКТОРСКИЯТ ЧЕРЕН СПИСЪК:Д-р Дица Цачева от 7-мо ДКЦ &София – изпратено от mama [...]

  Коментар by Да припомним и да допълним „Докторския черен списък” с нови имена: | Лекува нет — 27.02.2012 @ 17:21

 8. mnogo si izpatix ot nekadarni zabolekari ive4e po4vam da lin4uvam dokato iz4eznat nekadarnizite….vashia den nastapi neshtasnizi koito se gavrite s xorata spasiavaitese 4e pospisaka vsi4ki shte vi lin4uvam..

  Коментар by nazionalista — 02.03.2012 @ 14:36

 9. Д-Р ГЕРГАНА ФОТЕВА ГРАМЕНОВА
  ГР. СЛИВЕН

  която ми отвори зъб , и ми отказа да го лекува . В момента стоя с огромна дупка на зъба си ! След което , потърсих помощ от още 3 – ма стоматолози известни в 3 та поликлиника , при което получих отказване и от тях . Защото зъбът бил вече отворен и имало много работа по него и не им се занимавало . Някои от тях се оправдаха , че просто ще пътуват ! :)

  Коментар by Тина — 16.05.2012 @ 12:39

 10. Бих добавила д-р Пешкирски, орален хирург. След като ви извади зъба и ви вземе парите, не очаквайте да ви помогне или отговори ако се появи усложнение! Защото той си е свършил неговата работа !!

  Коментар by Полина — 08.06.2012 @ 13:50

 11. Доктор Галина Миткова от Видин. С адрес на практиката ул.”Цар Симеон Велики”, номер:40,Ет.3(Сградата на промкомбината)
  Изключително некадърна и нагла стоматоложка.Майка ми, която е пенсионерка,лятото пребивава на село в област Видин и отиде във въпросната сграда да потърси стоматологична помощ. Въпросната докторка се подвизавала отвън на пейката,явно не поради многобройна клиентела, и я поела от там.Направила и пломба на преден зъб като забъркала сместа и просто я лепнала отпред, без да ползва лампа или нещо от този род и казала: “Готово, гаранция 1 година”. Цената на тази петминутна процедура била 50 лв.До тук нищо лошо, но пломбата пада на втория ден. Майка ми отива отново до Видин, прави отново разноски за пътуването в двете посоки и прави рекламация. Д-р Миткова лепва една пломба по същия начин, както предишната и с това приключва. Майка ми пита на шега: ” Този път ще издържи ли една седмица?” Докторката й отговаря: ” Ми, надявам се”. Пломбата пада на втория час след като майка се прибрала на село. Не, уважаема д-р Миткова, Вие не трябва да се надявате, а да знаете какво точно правите, защото хората Ви поверяват здравето си, но явно толкова си можете.

  Коментар by Катя Андреева — 16.10.2012 @ 1:27

 12. Не си лекувайте зъбите при ,,зъболекарката” в Лозенец – Камелия Карамитрева, която е изключителна непрофесионалистка.
  Обикновена пломба не може да направи, а да не говорим за по-сложни неща. Взима скъпо, а пломбите, правени от нея падат на първия месец! Тази жена няма морал и се отличава с голямото си невежество в професията зъболекар. Не ходете при нея – ще си дадете парите и после да търсите друг зъболекар да й оправя грешките

  Коментар by ангелова — 04.12.2012 @ 12:58

 13. 1 глас и от мен за д-р Пешкирски в черния списък. Това е един алчен и безскруплен човек. Наложи се да търсим спешно зъболекарски кабинет на 22.12, заради нещо, което се беше набило м/у зъбчето и венеца на 10 месечното ни бебе. При положение, че в клиниката имаше дежурен стоматолог, докторът реши, че трябва лично да дотърчи, за да изкара някой лев за празниците. С една бърза манипулаци извади боклучето, намаза венеца с дезинфектант някакъв и успокояващ гел… И след тази 3 минутна манипулация ни поиска сумата от 80 лв, която по ценоразписа на клиниката е колкото за цяла пломба…. Спокоен ли сте, докторе? Добре ли ще си изкарате Коледа на наш гръб? За нас не е много сигурно обаче… Дано спите спокойно….

  Коментар by Елица Миленкова — 23.12.2012 @ 18:03

 14. da si go behte izvadili sami “boklu4eto”…..

  Коментар by marin petkov — 24.01.2013 @ 0:45

 15. samo hubavi dumi za dr peshkirski,,,,strahoten lekar,,,vnimatelen,,,malko sa takiva stomatolozi,,,,i kato 4ovek dr maryan peshkirski se otli4ava ot “masata”….njakolko pati pomaga na cjaloto ni semeistvo kato zakasame sas zabi…:))

  Коментар by marin petkov — 24.01.2013 @ 0:56

 16. dr peshkirski – mnogo dobar specialist,,,,razbira si ot rabotata,,,,prepora4vam go na vsi4ki

  Коментар by marin petkov — 12.02.2013 @ 16:07

 17. [...] ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК: [...]

  Коментар by Как да избегнете медицинска грешка? | ПО-КРАСИВИ — 14.02.2013 @ 10:36

 18. Възмутен съм от Д-р Пламев Петров от “Евромед”.ТОй не само ,че не е добър специалист-гастроентеролог,но и груб с пациентите.Дава неточни диагнози и болните страдат.

  Коментар by konko123456 — 25.02.2013 @ 16:13

 19. д-р Пешкирски изключителен професионалист,постави ми зъбни импланти и съм много доволна от отношението,вежливостта и най-вече крайния резултат!!!

  Коментар by иванка пенчева — 19.06.2013 @ 22:46

 20. Д-р Оксана Курдова, която в момента работи на адрес: кв.Стрелбище ул.Енос №5.
  Преди 3 години ми се наложи да ми се почисти зъб от кариес и съответно да се сложи пломба. Преди една седмица, част от тази пломба се отчупи и когато отидох отново на зъболекар (на друг такъв, разбира се), се оказа, че въпросната Д-р Курдова е оставила кариес под пломбата. Резултатът? Стигнал е до нерва. От тук нататък сами можете да си извадите изводите за това, че следва умъртвяване на зъба, и аз, едва на 19 години, ще ми се наложи да мина през въпросната процедура. Поинтересувах се, от некомпетентност ли се постъпва така или от… алчност? Оказва се, че много от стоматолозите правят същото, за да могат да точат пари от пациента в процес на удълженото лечение. Другото, което ми беше обяснено е: при хубаво изчистен зъб, има по-висока чувствителност, което води до погрешна преценка на пациента, че има все още някакъв проблем, докато при оставен кариес под пломба, няма повишена чувствителност. С други думи: той продължава да изяжда зъба и никой не разбира докато вече не е късно.
  Много пари дадох на времето, за тези уж оправени зъби. Сега ще дам още повече, но няма да оставя нито една пломба поставена от Оксана Курдова. Даже не искам да се замислям под колко от пломбите е оставила чернилка.
  Тези стоматолози не заслужават прозвището доктор пред името. Те не са лекари. Те са алчни хора, които припечелват за сметка на своите пациенти.

  Коментар by Justania — 06.07.2013 @ 11:41

 21. Доктор Георги Карачанов http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=6236&LANG=bg&mobout=0 ето този индивид,не ходете при него,един некадърник,който ми “извади зъб”,остави парче от зъба в раната,която ми се възпали,засегна ми нерв при поставяне на упойката,цялата челюст ме болеше от нерва звънях му 2 пъти,да му се оплача,а той с цялата си наглост не си призна и ми каза че не съм била родена,когато той започнал да практикува хирургия на зъби,няма какво да коментирам повече за този некадърен боклук от ПЛОВДИВ!!!!

  Коментар by Radoslava Rusinova — 19.07.2013 @ 15:06

 22. Искам да добавя в ЧЕРНИЯ СПИСЪК д-р Иванка Николова Дахтерова от гр.Пловдив страхотна шарлатанка…не може да прави контактни кариеси имах кариес апроксимално на 5-ти и на 6-ти зъб напарави ми ги уж…след 5 ходения взе по 80 лв на пломба общто 160 и още пари за лекарствата..налагаше ми се канално лечение на зъб…тя го направи след цели 4 месеца ходене..като за всяко ходене по 5 пъти на седмица ме таксуваше по много пари..смених я и след по малко от 2 месеца започнаха страшни болки на зъба ,който имаше нужда от канално лечение намерих друга зъболекарка и тя ми каза,че нищо не е направила..освен това започна венеца да ми се възпалява ,контактните кариеси съшо не бяха направени добре и ми се наложи всичко на новво да правя да поправят нейните грешки…освен това тази Иванка Дахтерова ме е лъгала,че имам гранулом оказа се ,че нямам!!!НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ ЩЕ СИ ИЗПАТИТЕ И ШЕ ПОХАРЧИТЕ МНОГО ПАРИ!!! ТЯ Е НАЙ-НЕГОДНАТА ЗЪБОЛЕКАРКА ШАРЛАТАНКА!!!

  Коментар by Стефка — 11.10.2013 @ 12:34

 23. Стоматологичен кабинет” Саноденд”-Д-р Яневи гр.Пловдив.Високи цени,ниско качество!

  Коментар by A.Dimitrova — 24.10.2013 @ 19:42

 24. ИБЕЛИНА НИКОЛООВА,ОТ ДЕНТАСМАИЛ-ВЛАДИСЛАВОВО,ВАРНА-НЕРАВЕН ЗЪБ,СЕГА СИ ПОТРАКВАМ …..

  Коментар by krasen petrov — 20.12.2013 @ 20:12

 25. Д-р РАЛЕВ от Пловдив ме обезобрази. При лечение с импланти проби синуса ми, унищожи 2/3 от коста ми прекъсна ми нерва.Срастване на венеца за бузата. След четвърта операция едва не умрях.Претърпях 10-ет неуспешни операции. При опити да преговарям за парично обезщетение ми отговори, че си “свършил” работата. Този човек трябва да бъде пръв в черният списък. Това е българският Далай Лама. Мога да напиша роман и много повече, но не сега. Искам само да предпазя хора, да не претърпят моята инквизиция. За мен е д-р Менгеле. Сега се лекувам в катедра по ЛЧХ. До сега четири хоспитализации, а колко още ще има не знам.

  Коментар by адикен — 28.12.2013 @ 14:27

 26. Доктор Димитър Календерски баш в софийския център на Раковски е груб и некоректен. Не си върши работата докрай. Кабинетът му е мръсен, няма тоалетна, един друг работи в някаква стаичка два на два мръсня и тя. Не му се хващайте на хвалбите.

  Коментар by Кормачио — 13.03.2014 @ 12:42

 27. Искам да прибавя в този списък д-р Пелов от Враца,той ми бе препоръчан горещо от един медик при който бях отишла за консултация във връзка с голям проблем на зъбите и със съмнение за някакъв допълнителен абцес в челюстните кости,понеже имам съпътстващи заболявания и антикоагулантна терапия послушах съвета и отидох при този човек който би трябвало да окаже своевременна помощ или най-малкото поне малко чисто човешко отношение,нито едното ,нито другото се получи.Накрая в кратката ми визита,великият дентален медик и хирург ме изпрати отново от там където съм вадила зъб,защото преди два дни имах такава процедура не било негова отговорност,нищо,че бях отишла с препоръка като лицево-челюстен хирург да провери за евентуален друг абцес!До сега такава процъфтяваща и агресивна злоба и ненавист у медик за всичките тези години не бях виждала спрямо друг медик,господин-зъболекарят Пелов ме изпрати със фразата,че аз съм длъжна да ходя на зъболекар-хирург щом съм на антикоагулантна терапия,дали е вярно или не не знам,но още малко щеше да ми прероръча да си оправям и сама зъбите,защото съм ДЛЪЖНА ДА ЗНАМ!!Едно е сигурно,никога отново няма да ползвам услугите на този тип!Дори да е единственият в областта,града или пр.защото утре не само с мен ,но и с някой друг може да се справи така професионално и човешки!!!

  Коментар by Вели — 17.04.2014 @ 17:30

 28. Кирил Андонов незабвано трябва да бъде добавен към ченрния списък на стоматолозите не само за София, където му е кабинета, ами и за цялата страна! заради него ми извадиха два зъба, на които беше провел грешно лечение, 2 год с ужасни болки в устата, подуване, много пари и нерви, а на всичкото отгоре той всеки път нагло ми казваше, че няма причина да се притеснява и болките ще отминат. Трябва да има орган контролиращ такива некомптентност и закон. за това, което ми причини освен парично обезщетение, над 5 хил лева ми излезе всичко,и затвор!!!!

  Коментар by Dimi — 24.04.2014 @ 15:38

 29. Доктор Пешкирски е велик! Наложи ми се да вадя 7-ми горен зъб и то по празниците. Влизам в кабинета – страхотно чисто, не мирише на камфор и т.н., подредено, просторно. За 10 минути ми извади зъба, след което ми даде наставления какво да правя (по-точно какво да не правя за да заздравее по-бързо раната). Докторе, евала Ви правя!

  Коментар by АнтонВасилев — 05.05.2014 @ 14:09

 30. ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ОЩЕ ЕДНО “СВЕТИЛО” В ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА СТОМАТОЛОЗИТЕ – Д-Р ЛЬОНДЕВА. НАПРАВИХ ФАТАЛНАТА ГРЕШКА ДА ПОПАДНА ПРИ НЕЯ С ЕДНИ ВАУЧЕРИ ОТ САЙТ ЗА КОЛЕКТИВНО ПАЗАРУВАНЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБИ С УЛТРАЗВУК. С ТОВА СЕ СПРАВИ ДОБРЕ, НО СЪЖАЛИХ ГОРЧИВО, ЧЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАХ ОТ НЕЙНАТА ПРОМОЦИЯ ЗА ПЛОМБА НА ЦЕНА 20 ЛВ. СЛЕД КАТО СИ “ОПРАВИХ” ЗЪБА ПРИ НЕЯ, ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО ПАК СЕ НАЛОЖИ ДА ХОДЯ ПРИ НЕЯ, ЗАЩОТО ПЛОМБАТА ПАДНА. НАПРАВИ НОВА ПЛОМБА И СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВЪПРОСНИЯТ ЗЪБ ЗАПОЧНА ДА МЕ БОЛИ ОТНОВО, НЕТЪРПИМО. ПОТЪРСИХ Д-Р ЛЬОНДЕВА ОТНОВО, ПОПИТА МЕ КОЙ СЕ ОБАЖДА И КОГАТО РАЗБРА, ЗАЯВИ, ЧЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ЧАС ЕДВА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ, ТЪЙ КАТО СЕГА НЯМАЛА ВЪЗМОЖНОСТ ДА МЕ ПРИЕМЕ, ИМАЛА АБИТУРИЕНТ, СЛЕД ТОВА ДРУГИ ЧАСОВЕ И Т.Н. СМАЯХ СЕ ПРИ ТОЗИ НЕВЕРОЯТЕН ОТГОВОР ОТ НЕЙНА СТРАНА, И ЗАТВОРИХ ТЕЛЕФОНА.ОБАДИХ СЕ ПОВТОРНО, ЗА ДА ИЗРАЗЯ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ, НО ВДИГНА ДРУГА ЖЕНА, КОЯТО МИ ОБЯСНИ, ЧЕ Д-Р ЛЬОНДЕВА НЕ ЖЕЛАЕ ДА МЕ ПРИЕМЕ, И ДА ПОТЪРСЯ УСЛУГИТЕ НА ДРУГ СТОМАТОЛОГ.

  ТРЯБВА ЛИ ДА ТЪРПИМ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ НА ВСЯКАКВИ “ДОКТОРИ”, КОИТО СЛЕД ЗЛЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА НЕ ЖЕЛАЯТ ДОРИ ДА СИ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ?

  ТЕЛЕФОНЪТ НА Т.НАР. Д-Р ЛЬОНДЕВА Е 0897875840, КАБИНЕТЪТ Й СЕ НАМИРА НА УЛ.ВЕЛИКО ТЪРНОВО 25

  Коментар by ДИАНА — 22.05.2014 @ 23:04

 31. д-р Деян Костов-зъболекар, Дианабад-не ходете при него в никакъв случай!!!

  Коментар by иван — 31.05.2014 @ 12:46

 32. д-р? марияна радкова София ул. Бигла 2 е пълна НЕКАДЪРНИЦА. НЕ Я ПОСЩАВАЙТЕ!

  Коментар by ivet — 13.09.2014 @ 23:57

 33. nikoga ne hodete pri d-r KInova na ulica Borisova v Ruse.izkli4itelen neprofesionalist,kosmi4eski ceni.

  Коментар by emanuela — 08.10.2014 @ 17:24

 34. Д-р Емил Николов-очен лекар от Горна Оряховица, с частен кабинет във Велико Търново.Изключително некоректен и алчен.Не ходете при него!!!

  Коментар by Elena Ivanova — 17.10.2014 @ 15:56

 35. В ЧЕРНИЯ СПИСЪК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ВЛЕЗЕ д-р Илиев от Пловдив, адрес на клиниката е ул. Росица 5а, абсолютен некадърник, не ходете там, ще останете без зъби!!

  Коментар by Дора Манова — 19.10.2014 @ 19:19

 36. izkazvam golqmoto si razo4erovanie ot rabotata na zabolekar d-r Katq Kinova ot grad RUSE.dano nikoga oprete do neinete uslugi.

  Коментар by postradala — 20.10.2014 @ 14:06

 37. Д-р Бистра Александрова от Казанлък. Изключително откачена и некадърна жена. На табелата на кабинета пише нейното име и на д-р Мария Александрова. Жена ми едва не й се пръсна главата от безобразията, които тя й причини. Наложи се да карам спешно посред нощите до СтЗ. заради тази откачалка. И освен това, когато попълва здравното книжка не пише нейното си име а на д-р Мария Александрова. Защо ли? На мен ми прелекува една пломба, която ме болеше и така и си остана. Не препоръчвам на никого да стъпва там!

  Коментар by TiT — 27.10.2014 @ 13:34

 38. Рових за черен списък за зъболекари и попаднах тук. Отдавна се каня да напиша за същата жена – Бистра Александрова. Не знам има ли някаква организация, която да обърне внимание на нерегистрираната и практика. Защото дори се съмнявам, че тя има диплома за стоматолог. Единственото позитивно при нея е лекотата, с която бие упойките. Но това достатъчно ли е? Неморална е и използва допотопни методи, прави некачествени пломби, лъже. Липсва и човещина. Дано някой да спаси другите хора от нея.

  Коментар by Лора — 29.10.2014 @ 13:56

 39. Др. Иванчева завеждаща отделение патологична бременност и др. Ранчева .постъпих за амнеоцентеза с лошо резултати и много малко време . Иванчева ме боде два пъти ,нищо не направи изопшо не стигна до околоплодните води и ме пуснаха да си ходя без да са решили проблема ми . Нейн колега можеше да ми направи процедурата но отказа защото тя му е шеф. Аз отидат в частна клиника а те си освоиха парите от здравната кас без изопшо да имат право да правят амнеоцентеза!

  Коментар by Ангелина Янакиева — 16.11.2014 @ 23:36

 40. Д-р Драгостинов, работи в БулДент. Отидох, за да ми смени една отронена пломба, а той между другото ми съобщи, че имам 16 /шестнадесет/ кариеса!? Аз съм човек, който редовно ходи на профилактични прегледи и си мие зъбите по три пъти на ден. И изведнъж съм със 16 кариеса? Като сестрата е записала в зъбния ми статус само 13. Нелепо е. Не може всяка точица сух кариес, да е кариес за теб и да искаш да го пробиваш! Повече няма да стъпя там. Да добавим, че и за една обикновена пломба ми наби конска упойка за вадене на зъб, която ме държа 5 часа. Садисти!

  Коментар by Bez_Zabi — 28.11.2014 @ 20:13

 41. Д р Красимира А танасова Уникален мошеник

  Коментар by боби — 28.12.2014 @ 16:53

 42. Д р Мирела Казакова стоматолог е некадърна идиотка от Варна която работи нелегално в София и унищожава зъбите на пациентите в София Никога не ходете при нея

  Коментар by боби — 28.12.2014 @ 17:04

 43. Има много некадърни мнения,което ме натъжава .Народа масово е изпростял..може би най-простото изказване е на Вели,която се оплаква , че доктор я върнал и я посъветвал да отиде при специалист хирург!?Е не е ли прост българина?!?…

  Коментар by Петрозар Пламенов — 11.01.2015 @ 0:18

 44. КЪм 4ерния списък искам да добавя Екатерина Калапазанова-Събева изключително неприятна жена и некадърен зъболекар нехигиениечен и мръсен от Велинград е.

  Коментар by Иван — 26.01.2015 @ 13:17

 45. да и аз съм съгласен за шредните двама и двете ги знам за казакова и за Събева просто неходете при тях

  Коментар by bez_zabi02 — 28.01.2015 @ 15:50

 46. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ДОКТОР ДИМИТЪР КОЛЕВ ОТ БУРГАС-ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТЕН ХИРУРГ, КАБИНЕТА МУ Е НА МАКЕДОНИЯ, А В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ ПУСКА ДА ПРАВИ ВСИЧКО-И ПЛОМБИ, И ПРОТЕЗИ, И Т.Н.
  Той умишлено уврежда съседни на болни зъб, както с мен се случи като пили върху здрав трети зъб и изпили част от емайла, промени формата на зъба – неясно за мен. може би защото работата му по болния зъб, за който бях отишла беше съвсем малка, а и го предупредих да работи по-внимателно, защото имам проблеми с емайла. Той стърга точно върху зъба отгоре. Сега , още на слдващия ден усещам особена чувствителност по повърхността на този зъб, болка при топло-студено. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО.НЕ Е НЕКАДЪРЕН. НЕПОЧТЕН Е. И АЛЧЕН.

  Коментар by с.петрова — 10.02.2015 @ 16:22

 47. Д-р Татяна Немирникова, дерматолог в 12 ДКЦ София. Понеже няма никаква информация за нея,реших да напиша моетo. Отвратително отношение,безкраен непрофесионализъм. Случайно отидох при нея и не бих повторила. Некадърна и арогантна жена! Може би затова няма и опашка пред кабинета и.

  Коментар by Ростислава — 16.02.2015 @ 10:52

 48. daaa syglasen sym po nekadyrna jena ot taq subeva nqma tq ne e zybolekar a kasapin ujasssssssss

  Коментар by йордан — 16.02.2015 @ 11:57

 49. гледам напоследък списъка
  доктор Пискюлев и Др Калапазанова Събева тя е с отнет лиценз но продължава да практикува неясно за мен бил съм и при нея и съм меко казано отвратен,а за Пискюлев няма да коментирам

  Коментар by емил — 19.02.2015 @ 12:25

 50. Още едно негативно мнение за д-р Пешкирски,стоматолог в София на бул.Мадрид 50.Досега не бях попадал на кабинет с толкова високи цени на услугите,сигурно има незнам,но това което правихме като манипулации на повечето места е точно поне наполовина.Като нямам предвид мърляви кабинети, а оборудвани със всичко както е и неговия.Оказах се там по спешност в празнични дни,като впрочем наблюденията ми в няколкото ходения там бяха,че в този кабинет май хората ходят предиммно като мен-по спешност,а не за кариеси.Бях се подул от гранулом на зъб за който не подозирах и след направената снимка при него,сцепихме венеца за да изтече гнойта,сложи ми дренче и ми изписа антибиотик. Цената за това беше 140 лв…!!.От от този факт ме заболя двойно повече зъба.Разбрахме се да извадим корена на болния зъб с гранулома и да запазим по този начин останалата му здрава част за да се прави в последствие мост там.Цената за това-200 лв.Обяснено ми беше че ще е хуриргическа манипулация-операция,с проникване през венеца,изчистване на гранулома,няколко шева след това….Нищо подобно не беше правено в последствие(реших въпреки цените да се доверя на него пак,понеже беше запознат със състоянието на зъба и имаше решение за лечението му).Оказа се че вместо операция,която наистина е от този ценови порядък,той просто сряза зъба с болния корен с диамантено борче и го извади.Вярно,после почисти гранулома ,но това за мен не беше никаква хирургическа операция а по-скоро си беше вадене на зъб и цената едва ли е 200 лв.За справка-по други кабинети е 60 лв,което доказва тезата ми.До последно Пешкирски ме лъжеше,че ще е операция с шефове и т.н. за да може да ме натовари с по-голяма сума.Естествено му казах тия неща в разговора ми с него и с това приключих посещението си там завинаги.Попрочетох и други мнения за него, които далеч не са само положителни,така че си правете сметката дали да ходите при него.Освен ако нямата излишни пари, не сте гей и ви е приятна компанията му.

  Коментар by Краси — 06.03.2015 @ 9:27

 51. Добавям към черният списък зъболекарката Санди Фесток, която работеше в мед център “Медстом, когато отидох за лечение на канали и поставяне на коронка. Зъбът беше “излекуван”,и короната беше поставена. След 8месеца короната се разклати, а вътре нещо “работеше”. Върнах се в клиниката, докторката вече не работеше там, и друг зъболекар ми направи преглед като махна короната, и установи, че зъба ми е пробит, защото вероятно не е уцелен канала на зъба при лечениет. Той не подлежеше на лечение, и казаха, че трябва да бъде изваден. Предложиха да ми поставят имплант… Преди тази случка, докторката е “излекувала” още един мой зъб, на който имаше кариес-сега с пломба от същата зъболекарка, в частния и кабинет в кв. Илинден. Този зъб, ме боли когато дъвча по-твърда храна, с рязка и много остра болка, и предстои скоро да го прелекувам на друго място. След като разбрах за пробития 6-ти зъб, поисках от рецепцията да ми разпечатят копие от картона ми като техен пациент. Разпечатан беше, и в полето на “лекуващ лекар” беше посочено име, различно от това на д-р Санди Фесток. Установих, че въпросната не е била назначавана никога на работа там. Тя се е учила, вероятно като стажант. Подадох жалба чрез адвокат в комисията за защита на потребителите, все още нямам информация какво се случва. След много питане от моя страна на близки и познати, ми препоръчаха кабинет, където ми поставиха имплант и съм изключително доволна от лекарите и отношението им към мен.Горещо препоръчвам на всички вас да се интересувате,и да се подлагате на манипулации само от препоръчани лекари, защото връщане на зад няма!

  Коментар by Съни — 08.03.2015 @ 16:59

 52. Тоз Пешкирски е шарлатанин.Преди година аз и мъжа ми си ” лекувахме” общо 3 зъба при него,за които сме дали около 1200 лева,като на единия дори и пломба не успя да сложи като хората.В последствие единия зъб на мъжа ми замина след 3 месеца,уж запълнил с гутаперча,не знам какво си…мръсник,груб и страшен кич при него,цените са неоправдани,качество никакво.НЕ ХОДЕТЕ дори и по спешност,защото ще ви одруса и под 150 лева да ви извади нервите не ви мърдат!

  Коментар by Бориска — 14.03.2015 @ 13:07

 53. Към черния списък и д-р Йордан Господинов некадърник от Сливен

  Коментар by ж — 15.03.2015 @ 13:50

 54. Веднага добавям д-р Маринашева ,намира се до Руски паметник кабинета й.Толкова некадърна ,а със самочувствие.Мръсотия и нагло отношение,дълбоко се съмнявам,че работи стерилно.НЕ ХОДЕТЕ при тази жена!!!

  Коментар by Силвия — 17.03.2015 @ 0:55

 55. Паднали пломби имам от Еодент Люлин,двата пъти ме обслужваха различни лекари,не искам да им слагам имената,защото са още млади,но за тези цени – твърдо няма повече да се възползвам от услугите им.Имам чувството,че ги слагат младите да отбият номера,защото сегашния ми зъболекар казва , че самите зъби не са обработени в съответната форма ,за да застават пломбите,както трябва.170 лева заминаха на вятъра и сега още 140 за двете нови пломби,дано поне те стоят.

  Коментар by Цвета — 23.03.2015 @ 17:47

 56. Искам да изразя недоволството си от д-р Светлана Маринашева при която отидох с ваучер закупен онлайн.става въпрос за почистване на зъбен камък или по- скоро в моя случай за отбиване ма номера и само за прибиране на парите на хората.Не стига , че много набързо уж ми изчисти камъка,изобщо не полира ,ами и ме зарибяваше да и ползвам намалените услуги.Чакаха и други хора и помеже въпросната лекарка работи с ваучери ,явно си обръща повече внимание на хората без такива,ами тогава питам аз,защо ги пуска??Защо?е,съжалявам,но за 4-5 минути работа няма как да не се оплача просто и повече няма да пазарувам с ваучери от нея ,камо ли на редовна цена някой да плати за такава услуга реална цена.

  Коментар by D — 24.03.2015 @ 1:54

 57. Ами какво очаквате от ваучер?На маникюр сигурно от сърце давате пари,а на лекар ми ходите с ваучери!Идиотска постъпка и масово затъпяло население.За чалга може,за здраве не иска!

  Коментар by пенка — 24.03.2015 @ 21:52

 58. Д-р Светослав Николов град Дупница.Не бих го нарекъл зъболекар,един мост не направи като хората ама си лапна паричките.Там ми се образуваха джобове и ми влиза храна и сега ще трябва да правя нов като се прибера в България,но не при него…експерименти повече-не

  Коментар by Б — 31.03.2015 @ 11:57

Напишете коментар


Още по темата

Да припомним и да допълним „Докторския черен списък” с нови имена:

В Мрежата от месеци насам ежедневно се обога­тява т.нар. Черен списък с имената на лекари, които по един или друг начин са навредили на споделилите опита си. Тук-там из форумите се срещат и добри думи за доктори, които ще отделим в т. нар. Бял списък с лекарски имена. Разбира се, всеки има право да пише каквото е преценил за правилно, ние само публикуваме думите на пациентите.

9 съвета за това, как да преодолеете страха от зъболекари

Помнете, че красотата изисква жертви. Кое е по-хубаво – да потърпите 30 минути или да „плашите” околните с криви зъби и гнил дъх от устата?

Д-р Венцислав Стоев: „Българинът се страхува от зъболекарските инструменти!”

Уважаеми читатели повод за тази тема е проведената на 15 ноем­ври специална прескон­ференция от Центъра за професионално обучение „Хипократ”. Организа­торите съобщиха, че за първи път в България ще се провежда обучение за придобиване на нова? професия – асистент на лекаря по дентална медицина, информира д-р Венцеслав Стоев,

СКАНДАЛНО! Гинеколози и педиатри начело в докторския черен списък

Трябва ли да се стига до нечия смърт, за да бъдат взети мерки срещу докторите, които вършат работата си през пръсти? Потърпевши споделят във форумите как бременни са загубили бебетата си, заради лекарска небрежност!