ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни храни и билки за лечение на катаракта

Катарактата е помътняване на естествената леща на окото. Основното оплакване при това заболяване е постепенно намаляване на зрението. Популярното название е „вътрешно перде”, защото пречи на ясното виждане според плътността на лещата. При развитието на катаракта, при някои хора се увеличава диоптъра за далече, други свалят очилата за близо, а трети имат двойни образи, когато гледат само с едно отворено око. Лечението може да стане с правилно хранене или употребата на някои билки. Първото нещо което трябва да се предприеме за справянето с катарактата е правилното хранене. Трябва да се избягват храни с високо съдържание на захар и натрий, както и бързото хранене. Вместо това е добре да включите храни богати на магнезий, като например: яйца, зелени зеленчуци, черупчести мекотели. Билки които са полезни при катаракта са:

Моркови – сокът от моркови е богат източник на витамин А, който е много полезен за очите и лечението на катаракта. Консумацията на една чаша сок от моркови дневно много помага за лечението на това очно заболяване. Бета- каротинът, който се съдържа в морковите е от същественно значение за силни и здрави очи.

Зелен чай – той е зареден с антиоксиданти, които подобряват развитието на мускулите и укрепва зрението. Консумация на 1 чаша зелен чай ранните сутрешни часове е достатъчно, за да лекува катаракта.

Цариградско грозде – използва се успешно за лечение на очни заболявания, като се смесва с мед и тази смес се налага върху очите. Помага също при конюктивит и глуакома.

Боровинка – екстракт от боровинка е много ефективен продукт за лечение на катаракта, тъй като съдържа антицианиди и танини. Приемът на 100мг. екстракт от боровинка дневно със закуската значително подобрява състоянието на болни от катаракта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *