ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-полезните билки за лечение на бъбречни заболявания

Бъбреците са едини от най-важните органи на тялото, които допълват функциите на тялото. Бъбреците помагат на организма да се отърве от странични продукти, причинени от разграждането на протеините, като амоняк и карбамид. Най-добрият начин за лечение на бъбречни заболявания е този с билки.

Ето и информация за билки, които помагат за успешното лечение на бъбречни заболявания.

Мечо грозде – това е стягаща билка действа като антисептик в урината, има и антибактериален ефект върху бъбреците. Последиците могат да се видят от 3 до 4 часа след консумацията, след като активните й съставки се разградят в бъбреците. Въпреки това, тази билка не може да се използва в случай на сериозни заболявания на бъбреците, или когато инфекцията прогресира до инфекции на пикочните пътища.

Хвощ – е един от диуретиците, който се използва като стягащо средство на пикочните пътища, поради наличието на голямо количество силициев двуокис в него. Това е билка, която ефективно намалява съдържанието на олово в тялото, асъщо има и антиревматичен ефект. Високият размер на силициев двуокис в хвоща спомага за повишаването на количеството урина в организма, като по този начин го пречиства от токсините. Билката помага и за предотвратяване на уврежданията на пикочния канал, пикочния мехур и простатата.

Магданоз – той е един от най-добрите диуретици, използвани за оток и премахване на бъбречни камъни. Много е ефективен при унищожават на отпадъчни продукти, като урея и други киселинни метаболити, както и за лечение на подагра и артрит.

Коприва – Копривата е комбинация от различни хранителни вещества, витамини и минерали, като хлорофил и бета каротин, витамини А, В2, С и Е, и минерали като калций, калий и желязо. Това е още една билка, която помага при отстраняването на отпадните продукти от организма. Има антибактериално действие и е много ефективена срещу много бактерии.

Царевична коса – богата е на витамин К, използва се предимно за лечение на възпаление на пикочните пътища, цистит, простатит, уретрит и други възпаления. Царевичната коса съдържа много антисептични своиства, които помагат за успокоение на бъбречните инфекции.

Плодове от хвойна – са много ефикасни и полезни, помагат за стимулиране на бъбреците и унищожават всички бактерии, които са се образували в тях. Всеки проблем свързан с бъбреците и пикочните пътища може да бъде решен с помоща на тази билка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Най-полезните билки за лечение на бъбречни заболявания

  1. Pingback: Защо циститът „обича” повече жените? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *