Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бронхиалната астма може да се съчетае с алергична хрема

Аз съм склонна към алергии. Вече почти цял месец ме тормози кашлица. Пих антибиотици, но те не ми помогнаха. Моля да ми помогнете да разбера каква кашлица имам в крайна сметка – инфекциозна или алергична? Как да се лекувам?

Жозефина Иванова, Петрник

Кашлицата при простуда се съпровожда с болка или парене в гърлото, а също и с хрема. Може и об­щото ви състояние да се наруши, да се почувствате дискомфортно. Разбира се, не е изключено да се повиши температурата и да отслабне или изчезне апетитът. Простудата се предшества от контакт с болен човек или преохлаждане. Кашлицата, която е провокирана от инфекции, отначало е суха, а след това става влажна, с храчки. Обикновено такава каш­лица продължава не повече от три седмици.

При простудната кашлица антибиотиците в; повечето случаи помагат. Но само ако са правилно! подбрани. Само лекар може да реши какви антибиотици да ви предпише, и то след преглед и лабораторни! изследвания.

Алергичната кашлица по природа също може да се появи внезапно. Обикновено тя е признак на т.нар. кашлена бронхиална астма. И може да се съчетае с алергична хрема, с алергичен конюнктивит и периоди на затруднено дишане. При алергична кашлица обик­новено храчките са прозрачни.

Но ако тя продължава няколко седмици или месец, много трудно вече може да се разграничат двете състояния – хронична инфекция или алергия. Защото и болните с туберкулоза кашлят, както и тези с обструктивна белодробна болест.

С кашлица могат да се съпровождат и редица други заболявания: например гастроезофагеална рефлуксна болест.

Понякога човек може да получи натрапчива каш­лица и заради някои медикаменти – например тя е страничен ефект на средствата от групата на инхибиторите, които често се приемат от болните с хипертония.

Така че ако кашляте вече около месец, трябва да се подложите на рентгенография или цифрова флуорография. Възможно е да се наложи изследване нивото на имуноглобулина Е в кръвта, както и анализ на храчките, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *