Какво помага при често уриниране?

След операция, при която ми отстраниха полипи от правото черво, започна да ме измъчва често уриниране. Изпих много лекарства, но никакъв резултат. Мога ли да опитам с някакви билки?

Гинка Иванова, Търговище

Възпалението на пикочния мехур или заболявания на простатната жлеза могат да бъдат причина за често уриниране. Затова трябва да се прегледате при уролог. Но този симптом, ако е придружен със сухота в устата, е типичен за захарния диабет.

За лечение с билки при често уриниране се използ­ват мечо грозде, жълт кантарион, бял равнеи, полски хвощ, лайка, балкански чай, живовляк и други.

Приготвяйте си отвари и ги приемайте с мед, той притежава свойството да задържа течности.

Най-надеждното средство обаче е смес от две билки – жълт кантарион и червен кантарион. Смесете в равни количества, пригответе си отвара и пийте по една чаена лъжичка няколко пъти на ден, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

ПЕРМИКСОН / PERMIXON

Този продукт се препоръчва при нарушения в уринирането, свързани с доброкачествена хипертрофия на простатата.

УРОРЕК / UROREC

УРОРЕК е продукт за мъже със затруднения при уриниране – трудно стартиране на процеса, частично задържане на урина в мехура, чести позиви за уриниране. Най-често това са последици от хиперплазия (уголемяване) на простатата. Приемът на продукта улеснява освобождаването на пикочните пътища и облекчаване на симптоматиката чрез отпускане на гладката мускулатура.

Слабост на мехура, хиперестезия на мехура (инконтиненция на урината)

Неконтролируемо освобождаване на урина през деня и нощта.

Честото уриниране е симптом за заболяване

Необходимостта да се уринира по-често, отколкото трябва и когато това се случва през нощта, заболяването се нарича никтурия.

Как да разберем дали имаме уголемена простата?

С напредване на възрастта при мъжете, много често се случва мъжете да имат проблеми с простата.

На какво са признак постоянната жажда и честото уриниране?

Ако поне веднъж сте имали такива оплаквания, цистит или проблеми с бъбреците, ще разпознаете симптомите. Ако не ви се е случвало, вземете мерки, преди да са се появили оплаквания! Те идват внезапно, без да са очаквани.

Понякога антибиотиците разболяват, а не лекуват!

Детето ми е с аномалия в говора и посещава логопед. През последните три месеца прекъсна заниманията, защото специалистът откри, че в уст­ната му кухина има множество малки, бели мехурчета.

Щастието на човека се кодира още в утробата на майката!

Бебето в утробата на майката чува, усеща и дори „вижда”. И най-важното – то може да чувства. Този до­казан още през 70-те години на XX век факт припомни Мариета Игаренска – психотерапевт и клиничен психолог, по време на поредна лекция в безплат­ното Общинско училище за бъде­щи родители в Пловдив.

Бъбречнокаменната болест възниква без предупреждение

Интересува ме какви са симптомите на бьбречнокамеината бо­лест? Имам чувството, че бъбреците ми не са в ред, а изследванията, които направих преди една седмица, не показаха нищо тревожно.

Само за диабет ли говори постоянната жажда?

От известно време започнах да пия много вода. Незнам как­ва е причината, но съседите ми казват, че имам диабет. Трябва ли да си меря кръвната захар, или това, че пия много вода, наистина говори за диабет ?

Проблеми с бъбреците при бебетата

Неумолимата статистика свидетелства, че заболявания на бъбреците се срещат във всички възрасти – от кърмаческа, до дълбока старост. Откъде се появяват проблемите в организма на бебчето ти?

На какво се дължи непрекъснатата умора? – част 2

Понякога със съ­буждането се чувстваме измо­рени. Причините за оплакването могат да са различ­ни. Предлагаме ви няколко, за които трябва незабавно да намерите реше­ние.